Detalji optužnice protiv Sanjina Sefića

Nakon ubojstva studentica otišao na kavu sa sestrom i prijateljem isplanirati bijeg

02.02.2017.
u 09:00

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Sanjina Sefića i drugih koji su sudjelovali u izazivanju prometne nesreće i prikrivanju dokaza nakon nje. Tužiteljstvo SŽ-a priopćilo je detalje optužnice u kojoj su iznesene informacije o izazivanju prometne nesreće, kao i svim događajima koji su uslijedili. U optužnici se navodi kako je Sanjin Sefić 10. listopada 2016. godine u 21.35 sati u Sarajevu upravljao automobilom golf u vlasništvu J. S. krećući se Ulicom Zmaja od Bosne, lijevim prometnim trakom, nedopuštenom brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, na mjestu gdje je dopuštena brzina 60 kilometara na sat.

Sefić se nedopuštenom brzinom kretao kada je za na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, ne obrativši pozornost na dvije pješakinje koje su već prešle cestu u dužini od 7,50 m, na obilježenom pješačkom prijelazu, kada je za pješake na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo. On je tada, ne kočeći i ne smanjujući brzinu, prednjim dijelom automobila udario Selmu Agić i Editu Malkoč te nastavio kretanje, odbacivši ih 38 i 31 metar naprijed. Nakon udara Selma je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće, a Edita također teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminula u KCUS-u. Iste noći u 21.35 sati, nakon nesreće, Sefić se istom brzinom udaljio s mjesta nesreće, znajući da ostavlja bez pomoći ozlijeđene osobe. U vremenskom razdoblju od 22.30 sati 10. listopada do 6.30 sati 11. listopada 2016. Sefić je, nakon bijega s mjesta nesreće, u ulici Grbavička broj 48., općina Novo Sarajevo, ostavio svoje vozilo, a potom u namjeri da izbjegne odgovornost i pobjegne izvan granica BiH, pozvao sestru Saru Sefić s kojom se i našao u Shopping centru Grbavica, nakon čega je ona pozvala Dinu Alića i Amara Salihovića da dođu do njih, znajući da je Sanjin počinio teška kaznena djela. Našli su se u namjeri da Sanjinu omoguće bijeg iz BiH, a pri tome su koristili automobil golf, vlasništvo M. A., kojim je upravljao Dino Alić te su Sefića prevezli iz Sarajeva do graničnog prijelaza Uvac, gdje je Sefića preuzeo njegov rođak inicijala G. P., s kojim je prešao granicu 11. listopada 2016. godine u 6.36 sati. Navedene osobe omogućile su Sefiću napuštanje teritorija BiH i to da postane nedostupan tijelima progona, da bi, nakon toga, po dolasku u Sarajevo angažirali Sauda Nišića u namjeri da sakriju vozilo kojim su mu zajedno pomogli u bijegu, a koji im je, iako je znao da su Sara, Dino i Amar, gore spomenutim automobilom prevezli Sanjina i omogućili mu bijeg, pomogao tako što je navedeno vozilo sakrio iza svoje kuće na području općine Ilidža. Kako se nadalje navodi u optužnici Tužiteljstva SŽ-a, pod točkom 1. Sanjin se, kao sudionik u prometu, nije pridržavao prometnih propisa i time je ugrozio javni promet dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega je kod dvije osobe nastupila smrt. Zatim, pod točkom 2. optužnice, kao vozač prijevoznoga sredstva, ostavio bez pomoći osobe koje je ozlijedio tim prijevoznim sredstvom, a pod točkom 3. optužnice Sara, Dino i Amar su zajedno pomogli počinitelju kaznenog djela za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina zatvora. Županijski tužitelj predlaže da se osumnjičenom Sanjinu Sefiću produlji mjera pritvora.

Ključne riječi
Sud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije