čekaju se rezultati vještačenja

Nakon tragedije u Posušju: Sve oči uprte u vještake iz Sarajeva koji će otkriti točan uzrok smrti

mladi posušja
12.01.2021.
u 21:31

U Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije i dalje čekaju rezultate vještačenja, koja se u vezi nezapamćene tragedije koja je na novogodišnje jutro odnijela osam mladih života, provode u Sarajevu.

Potvrdio je to za Avaz Borislav Čuljak, postupajući tužitelj podsjetivši na to da je riječ o toksikološkim i kemijskim vještačenjima te onim protupožarne i strojarske struke.

- Tek, kada dobijemo rezultate svih vještačenja, moći ćemo točno utvrditi uzrok smrti, kao i svih okolnosti koje su dovele do tog tragičnog slučaja- rekao je Čuljak.

Podsjetimo, 2. siječnja je u mrtvačnici Bijeli Brijeg urađena obdukcija tijela svih osmero mladih Posušaka, a na analizu su poslani uzorci krvi i urina, kako bi se pouzdano utvrdilo je li uzrok smrti, kako na to sve ukazuje trovanje ugljičnim monoksidom. 

Također, 5. siječnja su u kobnoj vikendici izvršena protupožarna i strojarska vještačenja agregata, peći na drva i dimnjaka.

Iako se pretpostavlja da su nesretni mladići i djevojke udisali ugljični monoksid iz ispušnih plinova agregata, ipak, u okviru istrage, a s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti, naloženo je da se izvrši provjera tehničke ispravnosti dimnjaka i peći. 

U ovoj tragediji koja je duboko potresla cijelu BiH, ali i regiju živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije