MODRIČA

Nadriliječnik zvani Doktor za 1000 KM prodao trave nepokretnoj ženi

'POK BIH.....LJUBUSKI.....LJEKOVITO BILJE....TRZNICA....FOTO: ZORAN GRIZELJ 08.12.2006'
Foto: ''
18.12.2013.
u 09:45

Lažno se predstavljajući kao liječnik, koji se bavi alternativnom medicinom, starcu je prodao mješavinu navodno ljekovitih trava za njegovu bolesnu suprugu što je naplatio više od 1000 maraka

Policija je prijavila romskog nadrliječnika Mustafu Šečića (66) iz Brčkog zbog sumnje da je prevario bračni par Milenka (75) i Ljeposavu Radulović (73) iz Modriče, kojima je za više od 1000 maraka prodao mješavinu “ljekovitih trava”, tvrdeći da će nepokretna starica od njihovog konzumiranja prohodati.

Čaj za osteoporozu

- Osumnjičeni je u rujnu došao u kuću bračnog para u Dugom Polju kod Modriče. Lažno se predstavljajući kao liječnik, koji se bavi alternativnom medicinom, starcu je prodao mješavinu navodno ljekovitih trava za njegovu bolesnu suprugu što je naplatio više od 1000 maraka - navode u policiji. Unuka oštećenih je ispričala da njena baka boluje od težeg oblika osteoporoze i praktično je nepokretna.

- Taj čovjek im je ljetos došao u kuću i predstavio se kao travar i liječnik alternativne medicine. Djedu je ispričao da može pomoći baki da opet prohoda i on ga je pustio u kuću. Po ulasku zaista se ponašao kao liječnik i tobože je pregledao baku i rekao je da se ona može izliječiti konzumiranjem tih čajeva koje prodaje. Bio je zaista uverljiv i čak je tvrdio da će baka, od utjecaja tih čajeva, prohodati u roku od mjesec dana - priča unuka Dajana.

Povjerovali u priču

Ona kaže da su baka i djed povjerovali u tu priču i želeći najbolje, odlučili su poslušati travara i kupiti ljekovite trave.

- Prodao im je običnu mješavinu čajeva koju je iz neke vreće istresao u njihovu kuhinjsku zdjelu. Prevarant im je čak i napisao terapiju, navodeći da baka dva puta dnevno treba kuvati i piti taj čaj i da će sigurno prohodati, ali se to jednostavno nije dogodilo. Još uvijek čuvamo tu smjesu i jasno se vidi da su to neke poljske trave i u tome ima kamilice, metvice i drugih biljki. Više se nije pojavljivao. Ne mogu vjerovati da netko može na tako sebičan način iskorisiti nemoćne starce i uzeti im čitavu ušteđevinu - rekla je unuka. Ispostavilo se da je Mustafa prevario na desetke Brčaka, a poznatim im je pod nadimkom Doktor. Tamošnji stanovnici kažu da je pobjegao da bi ponovno mogao varati ljude koji su u nemilosti bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije