ISTRAGA POKZALA

Nadriliječnik (77) iz Hrvatske prevario i 12-godišnjakinju

miroslav
Foto: VL FOTO
07.12.2013.
u 10:48

Rimarchuka se tereti da je od kolovoza 2011. do početka rujna 2013. bez neophodne stručne spreme u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, točnije tvrtki koja nije registrirana za pružanje medicinskih usluga, pružao neodgovarajuće tretmane bolesnima i za to im naplaćivao 400 eura po danu.

Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv 77-godišnjeg hrvatskog nadriliječnika Miroslava Michaela Rimarchuka kojega tereti da je pacijente liječio preparatima za koje je znao da nemaju nikakvog učinka i pritom zaradio više od 214 tisuća kuna.

Rimarchuka se tereti da je od kolovoza 2011. do početka rujna 2013. bez neophodne stručne spreme u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, točnije tvrtki koja nije registrirana za pružanje medicinskih usluga, pružao neodgovarajuće tretmane bolesnima i za to im naplaćivao 400 eura po danu.

Zbog njegovih lažnih tretmana znatno se pogoršalo zdravstveno stanje 12-godišnjoj dijabetičarki iz Bijeljine, a među nedjelima za koja je optužen su i lažno liječenje pacijentice iz Hrvatske, dvije slovenske državljanke i jednog Crnogorca.

“Tereti ga se da je, između ostalog, aplicirao supstance produkata koje je neovlašteno proizvodio i za koje je znao da nemaju nikakvog medicinskog učinka, tvrdeći im da će se izliječiti upravo uzimanjem i korištenjem terapija koje im je on odredio i propisivao”, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Naime, Rimarchuk je stomatologu iz Crne Gore uzeo 6000 eura za liječenje ožiljaka od opeklina koje je tretirao hladnim tuševima i masti, Slovenku koja je imala rak jajnika za 400 eura po terapiji navodno je liječio ubrizgavanjem nepoznate bijele tekućine medicinskom špricom u rektum, dok je njenoj sunarodnjakinji, inače medicinskoj sestri, za istu ‘nagradu’ bijelu tekućinu u rektum ubrizgavao analnom sondom.

Bude li osuđen, prijeti mu i do pet godina zatvora, a tužiteljstvo je uz optužnicu zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

- Ugledavši čovjeka od 77 godina koji je izgledao daleko bolje i mlađe od mene koji navrših 51 godinu, njegov način govora te jedinstvene najprirodnije metode liječenja koje je primjenjivao po svijetu u svojim klinikama, držale su me u nekom deliriju kao da sam u nekom SF filmu. Njegova jedinstvena prirodna dijagnostika ljudskog zdravlja kada vas pogleda i dodirne neki dio vašeg tijela, zapravo je bila samo plod moje mašte - kaže jedna od prevarenih pacijentica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?