Sarajevo

Na slobodi pucaju, otimaju i dilaju

pištolj
04.04.2016.
u 09:00

Očito nepopravljivi razbojnici, Aleksandar Lazarevski (23) i Adnan Ćurevac (27) iz Sarajeva, opet su uhićeni nakon što su usred noći u sarajevskoj Ulici Zelenih beretki bb, općina Stari grad, presreli i opljačkali mladića iz Vogošće. Naime, oko tri sata ujutro zaustavila su ga braća Lazarevski, Aleksandar i Đorđe, te Ćurevac te zaprijetili nožem kako bi im predao novac i mobitel. Pri otimačini su ga i udarili pa je zadobio lakše ozljede. Mladić je sve prijavio policiji koja je ubrzo i uhvatila dvojicu glavnih aktera. Inače, Đorđe Lazarevski i Ćurevac uhićivani su i prije dva tjedna i to zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja opće opasnosti. Navodno, u jednom stanu u naselju Grbavica u kojem su boravili došlo je do pucnjave, a po dolasku policije na mjesto događaja dokaze su bacali kroz prozor zgrade. Tako je vreća s otpadom u kojoj je bila i droga ostala visjeti na grani. Tada su privedeni na saslušanje, ali su se brzo našli na slobodi. Također, trojka je privođena i zbog pucnjave koja se u Ulici Avde Sumbula dogodila u listopadu prošle godine kada je, dok je išao na klanjanje u džamiju, slučajno ranjen prolaznik Skender Palask.

Oni su tada pucali na dvojicu mladića koji su se nalazili u parkiranom terencu BMX5, ali je zalutali metak ranio starca. Zbog ovog krvavog incidenta, koji umalo nije završio tragično, protiv Lazarevskog i Ćurevca podignuta je optužnica te je već i započelo suđenje u ovom slučaju. Terete se da su počinili kaznena djela protiv sigurnosti ljudi i imovine, izazivanje opće opasnosti i nedopušteno držanje oružja. Oni su nakon ovog ranjavanja kratko bili u pritvoru, a svi su zbog novih nedjela od tada privođen u nekoliko navrata. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije