Koban zadnji dan 2015.

Na Silvestrovo čak 4 starca poginula u požarima u svojim domovima

02.01.2016.
u 07:00

Četiri starca stradala u požarima koji su u razmaku od samo 24 sata izbili u Banjoj Luci, Bosanskom Novom, Lukavcu i Zenici

Četiri starca smrtno su stradala na Silvestrovo u zadnjem danu stare godine u požarima koji su u razmaku od samo 24 sata izbili u Banjoj Luci, Bosanskom Novom, Lukavcu i Zenici. Kako se navodi, prvi tragični slučaj se dogodio oko 3.30 sati, kada je život izgubio 60-godišnji Vinko Nikić, koji je izgorio u stanu svoje zgrade u Banjoj Luci.

Pravio večeru

- Živio je sam i najvjerojatnije je sebi pravio večeru, ali je pritom zaspao. Nakon toga se štednjak zapalio, a vatra se proširila po cijelom stanu. Čuli smo da vatra gori i osjetili dim pa smo odmah otrčali gore da pokušamo izvući susjeda. Obili smo vrata, ali do sobe, u kojoj je zaspao, nismo mogli doći od plamena. Zavladala je panika. Cijela zgrada je bila na nogama. Neki su bježali vani, a neki na balkone jer je dim ulazio u stanove kroz ventilacijske otvore - ispričala je dramatične trenutke stanarka zgrade. Samo dva sata kasnije, oko 5.30 sati, istovjetna tragedija se dogodio i u Bosanskom Novom.

- I Mehmed Dizdarević (70) je živio sam. Netko od susjeda je pred zoru vidio da mu kuća gori te je zvao vatrogasce. Oni su ugasili požar, raščistili zgarište i u spaljenoj kući našli starčevo tijelo. Riječ je objektu starije gradnje, 'šeperuši', koju je vatrena stihija do našeg dolaska potpuno urušila. Beživotno tijelo čovjeka pronašli smo u jednoj prostoriji, po peći pretpostavljamo da je to bila kuhinja. Pretpostavlja se kako je upravo peć izazvala požar u Dizdarevićevoj kući, rekao je šef vatrogasaca u Novom Gradu Goran Gajić. Vatrogasci iz Lukavca su Novu godinu dočekali gaseći vatrenu stihiju u naselju Hamzići, gdje je požar bio koban i za 81-godišnjaka, koji je, prema svemu sudeći, također zbog plamena iz peći preksinoć stradao u svojoj kući.

Opasne peći

- Vatra u starčevoj kući izbila je u večernjim satima 31. 12., a nesretni vlasnik je u požaru preminuo. Mogu reći da ovdje nema elemenata kaznenog djela, sve upućuje na nesretan slučaj. Ujutro je obavljen očevid, još se čeka izvješće inspektora protupožarca, ali prve indicije ukazuju na to da je vatra iz peći izazvala požar - naveli su iz MUP-a Tuzlanske županije. Istu večer nesretan slučaj s vatrom bio je i u Zenici, gdje je oko 20 sati izbio požar u stanu 75-godišnjeg A. J. u ulici Mejdandžik.

- Ovaj čovjek se ugušio dimom, a tek trebamo utvrditi što je izazvalo požar u njegovu stanu - kažu iz policije.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije