Vandalizam u Bijeljini

Na džamiji osvanuli uvredljivi grafiti

dzamija grafiti
14.10.2015.
u 15:37

Nepoznati počinitelj crvenim sprejem napisao je grafit na ćirilici s četiri slova "s", imenom "Dragan Đurić" i "uczaklanje"

Na fasadi Krpić džamije u Bijeljini, najvjerojatnije 12. listopada u noćnim ili ranim jutarnjim satima, za sada nepoznati počinitelj crvenim sprejem napisao je grafit na ćirilici s četiri slova "s", imenom "Dragan Đurić" i "uczaklanje". Da bi ušao u dvorište džamije, koja je u završnoj fazi obnove, vandal je polomio dio drvene ograde.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina obavijestio je policiju o ovom događaju, a istražitelji su odmah izašli na lice mjesta.

– Za sada nema svjedoka ovoga što je učinjeno, ali se nagađa da je poruka u kojoj se spominje “klanje” upućena od navijača beogradskog FK Crvena zvezda. Okupljeni građani su komentirali da je osoba koja se spominje, Dragan Đurić, najvjerojatnije kontroverzni biznismen i nekadašnji predsjednik FK Partizan, kojeg ne vole navijači Zvezde te da je morbidna poruka u kojoj se spominje klanje, navodno, upućena njemu i simpatizerima FK Partizan, priopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, prenosi Faktor. 

Kako navode u priopćenju, četiri slova “s” i poziv na klanje bilo koga i u ime bilo čega, ispisan na fasadi džamije, mnogo je više od puke obijesti navijačkih skupina koji su za takvo nešto mogli izabrati bilo koji zid ili ogradu u Bijeljini. Zašto su izabrali baš fasadu džamije, to samo oni znaju. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina o ovome je obavijestio Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije