Banja Luka

MUP RS rasvijetlio 11 teških kaznenih djela, 14 osoba osumnjičeno

07.02.2017.
u 09:00

MUP RS-a rasvijetlio je 11 teških kaznenih djela za koja je osumnjičeno 14 osoba, od kojih je pet uhićeno, pet je već na izdržavanju kazne, a tri su u bijegu. Osumnjičeni su Meho Adrović, Nevenko Božičić, Đorđe Ćulum, Slaviša Ćulum, Dejan Došen, Aljoša Galić, Jovica Karać, Tomislav Knežević, Vinko Knežević, Miloš Mrđan, Milan Reljić, Siniša Straživuk, Vojislav Šešum i Radenko Žutić. Time je rasvijetljen niz razbojstava i ostalih kaznenih djela, uključujući i pljačku Komercijalne banke u Banjoj Luci, odakle je 2011. godine ukradeno više od milijun maraka.

Darko Ćulum, ravnatelj Policije RS-a, rekao je kako je Uprava za organizirani i teški kriminalitet, zajedno s pripadnicima CJS Banja Luka te Republičkim tužiteljstvom, rasvijetlila osam razbojstava počinjenih u poštama, bankama i tijekom prijevoza novca, kao i tri slučaja izazivanja opće opasnosti. “Riječ je o razbojstvu u tržnom centru ‘Tropik’ u Prijedoru 2004. godine”, rekao je Ćulum.

Rasvijetljena je i pljačka počinjena 7. studenoga 2005. u Prijedoru u Novoj banjalučkoj banci, kada je šteta iznosila 18.000 maraka.

Riješen je i slučaj iz 2006. godine kada je u Banjoj Luci opljačkana Nova banjalučka banka, a šteta je iznosila 35.000 maraka.

Rasvijetljeno je i razbojstvo počinjeno 2007. godine u Banjoj Luci u poslovnici sarajevske Gospodarske banke, kada je šteta iznosila 2500 maraka. “Riješen je i slučaj iz 2008. godine u Banjoj Luci, gdje se dogodilo razbojstvo nad Poštama Srpske i zaštitarskom agencijom Centurion, a šteta je iznosila 229.000 maraka”, kazao je Ćulum. Rasvijetljena je još jedna pljačka počinjena 2009. godine Banjoj Luci na štetu Raiffeisen banke u Dervišima, gdje je šteta iznosila 33.000 KM. “Rasvijetljeno je i razbojstvo nad zaštitarskom agencijom Alfa Security iz 2010. godine, kada je šteta iznosila 572.000 maraka”, naveo je Ćulum.

Riješen je i slučaj iz 2011. godine kada je opljačkana Komercijalna banka, a šteta je iznosila 1,035.000 KM. Uz to, kako je dodao, rasvijetljena su i tri slučaja izazivanja opće opasnosti, od kojih i onaj iz 2008. godine u kafiću “Kings” u Banjoj Luci. Rasvijetljen je i slučaj postavljanja eksplozivne naprave pod vozilo Milenke Vučen u studenom 2009., kao i bacanje ručne bombe ispred UO “Sakers”.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, rekao je kako je riječ o organiziranoj kriminalnoj skupini koju čini najmanje 15 osoba te da će za onima koji su u bijegu biti raspisana tjeralica.

“U pretresu smo pronašli oružje, eksplozivne tvari, ručne bombe i druga sredstva za izvršenje kaznenih djela”, naveo je Ilić.

Ključne riječi
MUP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije