Uhićenje u Brodu

Mujčin je ipak ubio Shalu u samoobrani

policija
Pixsell
03.12.2015.
u 07:00

Shala je bio rastrojen te je nožem napao Mujčina dok je ovaj spavao. Došlo je do sukoba koji je bio koban za 46-godišnjaka iz Srbije

Ruždi Shala (46) iz Đakovice u Srbiji, koji je pronađen mrtav u lokvi krvi u zaključanom prizemlju kuće svoga prijatelja u naselju Gornje Kolibe kod Bosanskog Broda, ipak nije počinio samoubojstvo, već je ubijen u samoobrani, pokazala je daljnja istraga CJS-a, a njegov prijatelj je uhićen zbog kaznenog djela ubojstva.

Prvotne ozljede

Prvotno se sumnjalo kako je Shala sam sebi nanio ozljede ušicom sjekire po glavi. Unatoč desetak udaraca sjekirom u glavu, obdukcijski nalaz ukazuje da je smrtonosno bilo krvarenje u grudima zbog više prijeloma rebara. Inače, Shala je imao prebivalište u Lukavcu. U ponedeljak navečer se ponašao čudno, bio je rastrojen, nervozno je hodao po kući i govorio kako netko hoda vani, bio je iznimno paranoičan.

Susjedi kažu kako je, navodno, Mujčin pokušao umiriti Shalu govoreći mu kako nema razloga za brigu i kako je sve u redu, a ovaj umjesto da ga posluša, usred noći ga je pokušao nožem izbosti u krevetu pa je došlo do kobnog i tragičnog sukoba.

Došlo je do ozbiljne tučnjave u kojoj se Mujčin branio, ali i napadao te je nakon što je zadao kobne udarce Shali krvav istrčao iz kuće te ga je susjed odvezao liječniku, a Shala je ostao teško ozlijeđen u prizemlju. Policija u Brodu uhitila je preksinoć Sulejmana Mujčina s područja te općine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt Ruždija Shale iz Đakovice, u Republici Srbiji, policijski službenici Odjela kriminalističke policije Centra javne sigurnosti Doboj i Policijske postaje Bosanski Brod utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je Sulejman, braneći se od napada, nanio Ruždiju teške tjelesne ozljede opasne po život. Upravo su spomenuti prijelom rebara i prijelom grudne kosti bili ključni za smrt Shale. Na osnovi prikupljenih materijalnih dokaza i operativnih saznanja utvrđeno je da je Ruždi Shala nožem nasrnuo na Sulejmana Mujčina koji mu je, braneći se od napada, nanio ozljede opasne po život.

Istražne radnje

Iz policije preciziraju da je Sulejman zadobio lakše tjelesne ozljede u dijelu glave. Nakon izvršene kriminalističke obrade Sulejman Mujčić je jučer zajedno s izvješćem o počinjenom kaznenom djelu predan u nadležnost Okružnog tužiteljstva Doboj. Istražne radnje na rasvjetljavanju okolnosti pod kojim je 30. studenoga 2015. preminuo 46-godišnji Ruždi Shala poduzete su po naredbi Okružnog tužiteljstva Doboj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?