Ubojstvo iz 2006.

Monstrumu odobren uvjetni otpust

zatvor
26.09.2020.
u 08:30

Igoru K. (41) koji je 2006. godine u Zagrebu, u stanu u Krajiškoj 23, u ožujku 2006. godine s 36 uboda odvijačem ubio Borisa Travicu (60), nakon odsluženih 13,5 od 20 dosuđenih godina zatvora za teško ubojstvo odobren je uvjetni otpust! Tu je odluku donio Županijski sud u Varaždinu, na što se žalilo Županijsko državno odvjetništvo.

- Žalba je podnesena jer državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust s obzirom da ima za izdržati još gotovo šest i pol godina dosuđene kazne zatvora te unatoč podacima i mišljenju stručnih službi kaznionice koje su predložile da se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan, izvršavanje kazne zatvora nije postiglo svoju svrhu i postoji značajna vjerojatnost kriminalnog povrata osuđenika - pojašnjavaju razloge žalbe na rješenje Županijskog suda u DORH-u.

Zločin se dogodio u Zagrebu, no kako je osuđenih kaznu izdržavao u kaznionici u Lepoglavi, za rješenje o uvjetnom otpustu nadležan je teritorijalno sud u Varaždinu. Travica je ubijen 21. ožujka, a već nakon par dana uhićen je Igor K. koji je ubojstvo priznao. Policiji prije toga nije bio poznat zbog sličnih nedjela. Policijska uprava zagrebačka je nakon njegova uhićenja izvijestila da je Igor K. prema prethodnom dogovoru o izvođenju vodoinstalaterskih radova došao u Travičin suterenski stan blizu Britanskog trga i zatražio od njega 1500 kuna za kupnju potrebnog materijala. Nakon što je kupio nešto materijala, vratio se u stan i od Travice zatražio dodatni novac. Vlasnik stana dao mu je dodatnih 1200 kuna, no tisuću kuna Igor K. je prokockao u kasinu. Ponovno je, u večernjim satima, od Travice uspio iskamčiti još tisuću kuna koje je kasnije također izgubio na kocki. Te iste večeri oko 22.30 sata pozvonio je na vrata i rekao Travici da je kod njega ostavio mobitel.

Kad mu je vlasnik stana, ništa ne sumnjajući, okrenuo leđa, mladić je nasrnuo na njega i zadao mu više ubodnih rana sa stražnje strane prsišta, vrata i glave. Još je bio živ kad mu je na glavu stavio jastuk i pritiskao ga nogom. Uzeo je 5000 kuna i mobitel, te otišao zaključavši za sobom vrata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije