čekaju se prvi rezultati vještačenja

Mobitel ubojice Nermina Sulejmanovića poslan u Njemačku na vještačenje, otkriveno i zašto

Nermin Sulejmanović
Facebook
25.08.2023.
u 19:42

Mobitel je, po odluci Uprave FUP-a, poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošlog tjedna

Pripadnici Federalne uprave policije koji su preuzeli mobitel trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića poslali su ga na vještačenje u Njemačku.

Razlog je taj što je mobitel IPhone zaključan i istražitelji ga nisu mogli otključati tijekom istrage. On se ugasio prije pet dana i nije uspjelo ni prepoznavanje lica.

Kako piše Avaz, to je mobitel je poslan u njemačju jer u BiH ne postoji softver za otključavanje.

Mobitel je, po odluci Uprave FUP-a, poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošlog tjedna. Radi se o vrsnom stručnjaku koji već godinama surađuje s bh. policijskim agencijama. 

Sada se čekaju prvi rezultati vještačenja, moguće već do početka sljedećeg tjedna da će Tužiteljstvo TŽ imati sve listinge, poruke i pozive koje je ostavio ubojica.

Predmet istrage je cijeli sadržaj u telefonu: poruke, mailovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizirano u najkraćem mogućem roku.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije