Maglaj

Mještani uhvatili lažne humanitarce koji su skupljali novac za efendiju

uhicenje
04.12.2015.
u 07:00

Četvorica lažnih humanitaraca, među kojima i bivši nogometaš Gradine iz Srebrenika, prikupljala su novčane priloge u Maglaju

Četvorica lažnih humanitaraca, među kojima i bivši nogometaš Gradine iz Srebrenika, prikupljala su novčane priloge u općini Maglaj pa su uhvaćena na djelu. Riječ je o Muhamedu S., Fahrudinu H., Mirnesu J. i Nedžadu P. Naime, njih četvorica su obilazila mjesta i govorila kako skupljaju novac za Damira efendiju Babajića iz Medžlisa islamske zajednice Maglaj, no razotkrio ih je mještanin Mustafa Bešić.

- Kada sam posumnjao da se radi o lažnim humanitarcima pozvao sam MIZ Maglaj, iz kojeg su provjerili kod Damira ef. Babajića je li nekome dao ovlasti prikupljati pomoć za njega. Odgovor iz Medžlisa bio je negativan. Oni su se dali u bijeg, a mi u potjeru za njima, bila je to prava drama, potvrdio je za maglaj.info Bešić koji, inače, obavlja dužnost predsjednika mjesne zajednice Domislica. Opisao je kako su trojica lažnih humanitaraca krenula bježati prema četvrtom koji ih je čekao u automobilu.

- Nakon što su primijetili da smo ih razotkrili, počeli su bježati prema Novom Šeheru, a mi smo ih sustigli našim automobilima. U međuvremenu su nazvali svog pomagača da dođe automobilom po njih. Kada je stigao, samo se okrenuo i udaljio s mjesta događaja, a lažni humanitarci počeli su bježati u smjeru sela Mladoševice bacajući materijale, odnosno priznanice na osnovi kojih su prikupljali novac.

Mještani su ih sustigli, a u međuvremenu su stigli i policajci, kazao je mještanin Mustafa Bešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?