zahtjev

Ministarstvo pravosuđa Crne Gore: Hrvatska traži izručenje Sinđelića

02.10.2017.
u 09:00

Ministarstvo pravosuđa Crne Gore je, “imajući u vidu veliko zanimanje medija, a radi crnogorske i šire javnosti”, potvrdilo kako je od Ministarstva pravosuđa Hrvatske primilo molbu za izručenje Saše Sinđelića, svjedoka suradnika u procesu protiv osumnjičenih za pokušaj izvršenja državnog udara u Crnoj Gori tijekom izbora 16. listopada prošle godine.

RTCG prenosi da je crnogorsko Ministarstvo pravosuđa “odbacilo neosnovane i tendenciozne navode” oporbenoga Demokratskog fronta koji je ranije naveo da je Ministarstvo pokušalo sakriti kako je Hrvatska zatražila izručenje Sinđelića. Navodi se da je nakon zanimanja medija iz Ministarstva priopćeno kako je molba stigla i da je proslijeđena Višem sudu u Podgorici na odlučivanje.

- Ministarstvo pravosuđa obavještava da je od svih medijskih navoda o toj temi točno jedino to da je Ministarstvo pravosuđa RH uputilo molbu za izručenje Saše Sinđelića od 1. lipnja 2017., koju je Ministarstvo pravosuđa Crne Gore, nakon što je potvrdilo njezin prijem, u skladu s propisanom procedurom proslijedilo Višem sudu u Podgorici - priopćeno je iz Ministarstva.

Inače, dužnosnici oporbene grupacije, čije lidere Andriju Mandića i Milana Kneževića Posebno tužiteljstvo tereti za stvaranje kriminalne organizacije, uoči održavanja parlamentarnih izbora 16. listopada, su na konferenciji za novinare objavili dokument, presudu kojom tvrde da je ključni svjedok suradnik crnogorskog tužiteljstva Saša Sinđelić koji se, kako su naveli u javnosti, predstavlja kao Aleksandar, u Hrvatskoj u veljači 2012. pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz 2002. godine, koje je počinio na teritoriju te države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije