Nakon bombaških napada u Sarajevu

Minirala kuću i kafić iz osvete za prometnu nesreću

24.06.2016.
u 10:00

Sudac Općinskog suda u Sarajevu, Tin Bektašević, jučer je odredio jednomjesečni pritvor Eldanu

Žigoviću (27) iz sandžačkog Prijepolja, nastanjenom u Sarajevu, i Emini Arnautović (35) iz Sarajeva, osumnjičenima za bacanje dviju bombi na kafić “Fashion” na Marijin Dvoru i kuću u Ulici braće Kadić usred grada, u vlasništvu obitelji Mulić. Naime, osumnjičena Emina je inicirala bacanje bombi, i to iz osvete jer se prethodno sudarila i posvađala sa sinom vlasnika caffe slastičarnice “Fashion”.

- Prva ručna bomba bačena je 20. lipnja oko 3 sata ujutro u dvorište kuće Meše Mulića koja se nalazi u Ulici braće Kadić, a 50 minuta potom aktivirana je druga “kašikara” ispred kafića “Fashion” u vlasništvu njegova brata Ibrahima u Ulici maršala Tita na Marijin Dvoru. Policija je do počinitelja došla pregledom videosnimki nadzornih kamera na kojima se vidjelo da su došli u crvenoj škodi

fabia koju koristi Emina - podsjetili su iz MUP-a. Prema riječima Azre Bavčić, glasnogovornice Tužiteljstva SŽ-a, pritvor za Eldana predložen je zbog opasnosti od bijega jer je strani državljanin, kao i ponavljanja kaznenog djela, što je sporno i u slučaju Emine. Inače, zanimljivo je da su oni akteri afere u slučaju tuzlanskog odvjetnika Faruka Balijagića i njegova sina Ade, koji su optuženi da su Eldana poticali baciti bombu na kuću Emine, inače supruge njihova navodnog protivnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije