Ubojstvo Tijane Jurić

Mesaru 40 godina za ubojstvo maloljetnice

dfsafd
16.10.2015.
u 06:15

Prizivni sud u Novom Sadu je odbio kao neosnovanu žalbu branitelja okrivljenog mesara Dragana Đurića iz Surčina i potvrdio presudu

Prizivni sud u Novom Sadu je odbio kao neosnovanu žalbu branitelja okrivljenog mesara Dragana Đurića iz Surčina i potvrdio presudu za ubojstvo Tijane Jurić. Podsjetimo, Dragan je lani maloljetnu Tijanu oteo i ubio pa je nakon višednevne potrage i otkriven zločin. Vijeće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja djela pravilno utvrđene u prvostupanjskoj presudi, te da su neprihvatljivi navodi žalbe branitelja o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i utjecaja priznanja na visinu kazne. Tako je Prizivni sud potvrdio kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je takva kazna nužna mjera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opće, tako i specijalne prevencije. Okolnosti i način izvršenja kaznenih djela ukazuju na takav bestijalni zločin da je neophodno izreći najstrožiju kaznu koje kazneno zakonodavstvo predviđa za teško ubojstvo. Sud je u presudi naglasio brutalnost i agresivnost okrivljenog, kao indikator bezobzirnosti okrivljenog spram maloljetne dobi i bespomoćnosti oštećene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?