"BIO JE DIVAN MOMAK"

Matejev prijatelj tek se oglasio: Znao je ponekad nešto uzeti, njegovo društvo mi je ispričalo da je uzeo i kobne noći

23.06.2022.
u 11:20

“Matej je bio divan momak, ali znao je nekada, povremeno, nešto uzeti. Znao sam da je i te kobne noći uzeo nešto jer tako su ispričali momci koji su bili s njim, ali nisam želio ja to priopćavati i miješati se. Najvažnije nam je bilo da se Matej pronađe.” 

Ovo je za Blic rekao prijatelj nastradalog Mateja Periša nakon što je službeno objavljen toksikološki nalaz preminulog Splićanina.

Prema njegovim riječima, prijatelji koji su s Matejem kobnog dana bili u Beogradu ispričali su još za vrijeme potrage Splićanina policiji da je Matej kobne noći uzimao narkotike. Koje, ovaj mladić ne zna.

“Znam da je znao nekad kada izađe nešto uzeti. To radi veliki broj mladih njegovih godina. Nažalost, izgleda da ga je to koštalo života”, kaže mladić i dodaje da se nada da će Matejeva smrt biti opomena svim mladima da ne pomišljaju probati opojne droge.

“Ne želim se miješati i mnogo govoriti o svemu tome jer znam da će biti i neki sudski procesi zbog svega ovoga”, dodaje.

Inače, Matejev otac Nenad Periš oglasio se nakon objave rezultata toksikologije te za Jutarnji list kazao da “nikada, ali baš nikada, Mateja nije i ne može povezati s uživanjima nekakvih opijata, kao što je već i govorio ranije”. 

Podsjetimo, Matej Periš je zadnji put viđen nešto poslije 2 sata 31. prosinca, a njegovo tijelo je pronađeno nakon 139 dana potrage, 18. svibnja. Tijelo je isplivalo iz Dunava kod Ade Huje.

U organizmu Splićanina (27) pronađeni su tragovi narkotika i alkohola iako je skoro šest mjeseci tijelo bilo u vodi.

Beogradsko Više javno tužiteljstvo utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša posljedica izvršenja kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti njegovog nestanka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije