Konačna presuda

Manijaku zbog zlostavljanja djevojčice (10) tri godine zatvora

08.03.2016.
u 07:00

Vrhovni sud RS-a pravomoćno je osudio Dragu Marčetića (60) iz Banje Luke na tri godine zatvora zbog seksualnog napastovanja 10-godišnje djevojčice. Podsjetimo, nemili slučaj se dogodio 26. studenoga 2013., a žrtva je u to vrijeme imala samo deset godina. U prvostupanjskoj presudi je navedeno da je Marčetić došao u stan roditelja djevojčice. Kada je ostao sam s njom, manijak je počinio bludnje radnje, a potom je pozvao djevojčicu da s njim iziđe iz stana kako bi joj pokazao svoj automobil. Pričao joj je razne priče i obećao joj da će je odvesti do zlatarnice u gradu i da će joj kupiti prsten.

Po ulasku u vozilo, Marčetić je zaključao vrata i nasrnuo na djevojčicu. Ne znajući što ju je snašlo, djevojčica se pokušala oduprijeti i obraniti, ali je napasnik nije puštao iz snažnog zagrljaja i nastavio ju je ljubiti i dodirivati. Odjednom se svukao, a trenutak njegove nepažnje djevojčica je iskoristila i nekako uspjela otključati vrata auta i pobjeći.

Na samom ulazu u svoju zgradu srela je oca koji je odmah primijetio da je uznemirena i da nešto nije u redu. Kada mu je kći ispričala što se dogodilo, cijeli slučaj prijavljen je policiji, a napasnik je ubrzo otkriven i uhićen. Sutkinja Olga Pantić navela je da je olakšavajuća okolnost ta što ranije nije bio osuđivan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije