Naslovnica Crna kronika

Maloljetnik (16) ubio studenta zbog prigovora, susret dogovorili preko Facebooka

- Zovi mi tatu i mamu, umirem, ubo me u srce! To je posljednje što se moglo čuti od ubijenog 22- godišnjeg mladića Džanija Balića
21. prosinca 2015. u 07:00 0 komentara 6893 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

- Zovi mi tatu i mamu, umirem, ubo me u srce! To je posljednje što se moglo čuti od ubijenog 22-godišnjeg mladića Džanija Balića - prepričavali su mještani mostarskog sjevernog naselja Bijelo Polje, zaseoka Livač. Njega je preksinoć u blizini tamošnje džamije dva puta kobno u leđa kuhinjskim nožem ubo 16-godišnji sumještanin Mustafa Tucaković, učenik drugog razreda srednje škole. Maloljetnik je nakon toga pobjegao u brdo, ali se već nakon pola sata predao pristigloj policiji.

- Kad su ga upitali šta je to uradio, on im je odbrusio: Neka sam! Taj 16-godišnjak je problematično dijete, govorili su mještani koji su, s druge strane, redom žalili za Džanijem, studentom treće godine fakulteta.

- Ma svaka majka bi ga poželjela. Momak je bio odličan. Nije se ničim isticao, imao je svoj put. Bavio se nogometom, a viđali smo ga i u teretani. Otac mu je poznati lokalni zubar i dijete je imalo sve uvjete za uspjeh u životu. Osim roditelja, koji su u kobno vrijeme bili na obližnjem Ruištu, iza njega su ostali mlađi brat i sestra - kažu nam uznemireni susjedi unesrećene obitelji Balić, negodujući na uhićenog malodobnika te smatrajući da će ga odmah pustiti kući zbog njegove maloljetnosti.

- Na žalost, za takve kod nas nema ustanova. Doznali smo da taj ima 4 Facebook profila i puna su oružja i nasilja. Vodio je psa rotvajlera po selu i širio strah među djecom. Od njih je uzimao novac pa su ga svi zaobilazili.

To je i bio motiv kobnog sukoba. Nakon što su oštro razgovarali preko FB-a, dogovorili su se vidjeti kod džamije i riješiti probleme u 'četiri oka'. Mustafa je poveo i brata, a tu su se našla i još četvorica, koji su svemu svjedočili. Džani mu je rekao da ne maltretira djecu, a među Mustafinim 'žrtvama' je bio i njegov mlađi brat, te da im ne otima novac, da bi mu ovaj odgovorio da se to njega ne tiče, pa je nakon razmijenjenih grubi riječi posegnuo za nožem s dugom oštricom, koji je vjerojatno ponio od kuće, i čim se Džani okrenuo, zario ga dva puta u leđa pa pobjegao. Do kilometar udaljenog brda je odbacio krvavi nož, koji je policija i sutradan pokušavala naći.

On tvrdi da mu je ispao pri brijegu. Džani je stigao napraviti još nekoliko koraka do vrata trgovine, gdje se doslovno srušio kao stablo. Mladići su ga uhvatili i dozivali pomoć. Džani je prethodno htio nekoga pozvati pa mu je pri padu ispao mobitel koji je bio sav krvav - prepričavali su susjedi, dodajući da je ubojičin brat sjeo u vozilo koje je sa smrtno ranjenim Džanijem jurilo prema bolnici Južni logor.

- Ubojičin brat je Džanija, koji je još davao znakove života, držao u naručju i tužno ponavljao: Jao, Mustafa, što uradi! Ma taj njegov brat i roditelji uopće nisu loši ljudi, nego je ovaj baš izrod - ljutito su govorili okupljeni na mjestu zločina, tražeći da se o ovakvim nemilim slučajevima što više piše, kako bi se konačno probudila savjest građana i uličnom nasilju konačno stalo na put.*

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.