Detalji tragedije kod Banja Luke

Majka pronašla djevojčicu mrtvu u automobilu

01.08.2021.
u 19:22

Četverogodišnja djevojčica, pronađena je mrtva u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banje Luke, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od toplotnog udara, odnosno usljed ekstremnog pregrijavanja.

U Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci navode da je djevojčica, bez znakova života, pronađena u subotu oko 16.30 sati u automobilu koji je bio parkiran u dvorištu obiteljske kuće u zaseoku Dragičevići.

 

Pokušala da je reanimira

Prvi rezultati istrage ukazuju da se djevojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je točno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu.

- U automobilu je provela najmanje dva sata, što je dovelo do pregrijavanje tijela i smrti - kaže izvor blizak istrazi.

Djevojčicu je u automobilu pronašla njena majka, koja je u drugom stanju. Pokušala je da ju reanimira i pozvala Hitnu pomoć koja je, nažalost, samo mogla da konstatirati smrt. U selu Avaz doznaje da je majka u vrijeme tragedije bila u kući gdje je uspavljivala mlađeg sina. Djevojčica bi u to vrijeme obično odlazila u kuću bake i djeda, koja se nalazi pored njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se djevojčica navodno iskrala i otišla se igrati. Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pijesak, ušla je u otključano vozilo koje je cijeli dan stajalo na suncu i preminula je od toplotnog udara.

- Kada se mlađe dijete probudilo majka je otišla po djevojčicu i tek tada je shvatila da ona nije u kući roditelja njenog supruga. Krenula je da ju traži i zatekla ju je u automobilu, bez znakova života - kaže dobro upućeni izvor.

Mještani Donje Piskavice su u šoku i kažu da je cijelo selo zavijeno u crno. Niko ne može vjerovati  kakva je tragedija zadesila ovu obitelj.

- Velika je to tuga i bol. Krici i jauci neutješnih roditelja i obitelji su cijeli dan odzvanjali selom. Da ti srce pukne od tuge... Ne dao Bog nikome da to doživi - kažu šokirani mještani.

 

Naložena obdukcija tijela

Oni navode da se radi o obitelji koja je porijeklom iz Dragičevića, ali žive i rade u Njemačkoj. Prije nekoliko dana su doputovali na odmor u BiH i boravili su u svojoj kući, koju su izgradili nedaleko od roditeljske kuće, piše Avaz.

Glasnogovornik OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović kaže da je očevid izvršio dežurni tužitelj Siniša Marković sa policijskim službenicima PU Banja Luka.

- Radi utvrđivanja tačnog uzroka i okolnosti smrti djeteta, dežurni tužitelj je naložio da se poduzmu sve istražne mjere i radnje. Naložena je i obdukcija tijela - rekla je Đaković Vidović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije