PREKVALIFIKACIJA ZLOČINA

Majci preminule djevojčice sada prijeti 15 godina zatvora

Ivica Galovic/PIXSELL
04.04.2021.
u 19:05

Za nanošenje teške tjelesne ozljede s posljedicom smrt predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora

Dvoipolgodišnja djevojčica čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku danas je preminula u bolnici u Klaićevoj ulici. Za nanošenje teških ozljeda sumnjiče se roditelji djevojčice, otac (27) i majka (24), kojima je jučer određen jednomjesečni istražni zatvor.  

Majka je prvooptužena i nju se teretilo za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Nakon što se saznalo za smrt djevojčice,  Županijski državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu održalo je kratku konferenciju na kojoj je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital kazala je kako će se optužbe za majku prekvalificirati u kazneno djelo iz članka 120. Kaznenog zakona. 

Riječ je o kaznenom djelu nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, za koje je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora, piše Dnevnik.hr. 

Otac je već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?