Istraga

Lažni humanitarci opljačkali supružnike

13.12.2015.
u 07:00

Policija traga za dvojicom koji su na prijevaru od bračnog para Save i Kose M. u Bosanskim Lužanima kod Dervente uzeli oko 3800 KM

Policija traga za dvojicom lažnih humanitarnih radnika koji su na prijevaru od bračnog para Save i Kose M. u Bosanskim Lužanima kod Dervente uzeli oko 3800 KM. Prijevara je počinjena kada su u kuću supružnika došla dvojica nepoznatih muškaraca koji su se predstavili kao humanitarni radnici koji su Savi M. kao umirovljeniku donijeli novčanu pomoć od 30 maraka. Izvor blizak istrazi ispričao je kako su lažni humanitarci tada Kosi M. dali novčanicu od 100 maraka jer, navodno, nisu imali novca u manjim apoenima. Kada im je ona vratila razliku novca, oni su od nje zatražili osobnu iskaznicu i ček od mirovine njena muža koji je nositelj primanja.

- Ona je u tom trenutku ostavila novčanik pred njima i otišla potražiti dokumente na katu kuće. Prevaranti su iskoristili njenu odsutnost, ukrali oko 3800 KM iz novčanika, izašli iz kuće i odatle im se gubi svaki trag - kažu iz policije.

Izvor je dodao kako je za vrijeme boravka prevaranata na imanju bio prisutan i Kosin muž, ali je on teže bolestan, zbog čega su se kradljivci vjerojatno i odlučili na krađu.

Da je sličnih prijevara bilo i ranije govori slučaj u kojem su lažni humanitarci u kolovozu prevarili Milorada Živkovića (90) iz Doboja te mu iz kuće ukrali 2700 KM i 170 eura. Živkoviću su tada na ulici prišla dvojica nepoznatih mladića i predstavila se da rade za jednu humanitarnu organizaciju koja pomaže stanovništvu pogođenom poplavama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije