UBOJSTVO

Kroz prozor kuće rafalom u glavu ubijen vlasnik kafića Casablanca

24.01.2014.
u 09:41

Susjed Boško kaže da je u kobno vrijeme čuo rafal, ali tome nije pridavao veliku pozornost.

Radovan Stijaković, 49-godišnji vlasnik kafića “Casablanca”, izrešetan je preksinoć hicima iz automatske puške u svojoj kući u selu Kočićevo kod Bosanske Gradiške. Na njega je pucao još nepoznati ubojica, koji je kradom ušao u dvorište i u glavu mu ispalio kraći rafal, i to kroz prozor na zadnjoj strani kuće. Zločin se dogodio između 23 i 23.30 sata, a otkriven je tek ujutro oko 10 sati kada je žrtvu pronašao Radovanov sin Robert, koji živi na katu kuće.

Prijatelj prvi vidio

On je došao doma u 2 sata iza ponoći, ali u tom trenutku nije uočio ništa sumnjivo i otišao je na spavanje. Ujutro je krenuo slagati drva, nakon što mu je upomoć došao jedan prijatelj. Prethodno je vidio da je stražnji prozor na prizemlju razbijen. Prijatelj je otišao do prozora i kada je pogledao kroz njega vidio je Radovana kako okrvavljen nepomično sjedi za računalom. Onako šokiran okrenuo se prema meni i rekao: “Nije dobro... Ne prilazi, skloni se odavde...”. Nakon toga mu je prenio što je vidio pa su pozvali policiju. Sinu nije poznato tko bi mogao biti ubojica, a ni što bi mogao biti motiv zločina. Nije mu poznato je li bio s nekim u zavadi, ali jeste da je imao dosta dužnika. Kako je rekao sin čija se supruga nalazi u devet mjesecu trudnoće, pomagao je svima i posuđivao novac kome god bi zatrebao.

Susjed Boško kaže da je u kobno vrijeme čuo rafal, ali tome nije pridavao veliku pozornost.

Mislio da je rodila

- Nevjesta Vanja mu se nalazi u devetom mjesecu trudnoće i bilo je pitanje dana kada će se poroditi. Kada je taj rafal odjeknuo pomislio sam da je rodila i da Radovan slavi pucajući u zrak. Zvučalo je kao automatska puška i bio je to kraći rafal od najviše 10 metaka. Ni na kraj pameti mi nije bilo da se dogodio tako strašan zločin. Tek smo ujutro čuli da je Radovan ubijen, i to nas je sve šokiralo - ispričao je novinarima susjed Boško, navodeći da je Radovan 20 godina živio i radio u njemačkom Stutgartu.

Mještani i poznanici kažu da je on bio dobar i pošten čovjek. Međutim, kako tvrde, imao je prijeku narav zbog čega je često dolazio u nepotrebne sukobe. Jedan takav sukob prije tri mjeseca imao je i s jednim gostom svog kafića “Casablanca”, ali je sve završeno bez težih posljedica.

- Žrtva je sjedila bočno od prozora, a još nije poznato je li ubojica, nakon razbijenog prozora, ulazio u kuću ili je odmah pucao - zaključuje okružna tužiteljica Snježanja Petković. Koliko je cijeli slučaj ozbiljno shvaćen govori i podatak da su se u istragu uključili i inspektori MUP-a RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije