Jedan uhićen, dva u bijegu

Krali vozila, a našli im i 28,5 kilograma marihuane

15.09.2021.
u 18:30

Za više djela sumnjiče se trojica muškaraca u dobi od 41, 49 i 44 godine, priopćila je zagrebačka policija.  Sumnja se da su  krajem 2020. došli u podzemnu garažu u Bužanovoj  ulici. Tamo  je bio parkiran BMW zagrebačkih oznaka, vlasništvo 32-godišnjakinje. Automobil su, kako se sumnja, nasilno otvorili te su se njim odvezli. Kako bi prikrali da su ukrali vozilo, na njega su potom stavili nepripadajuće švicarske  oznake. Dva dana kasnije, prilikom granične kontrole na području Županje, policajci su utvrdili  da je riječ o ranije otuđenom vozilu te je ono, kažu u policiji, vraćeno vlasniku.

 Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je  da su 41-godišnjak i još jedna za sada nepoznata osoba  u srpnju 2019. na sličan način otuđili Land Rover koji je bio parkiran u Bedanjskoj ulici. Nakon što su provalili u automobil, njime su pobjegli. Osim toga, 41-godišnjak i 44-godišnjak se sumnjiče da su u rujnu 2019. na sličan način ukrali i Land Rover 58-godišnjaka, koji je bio  parkiran u Reljkovićevoj ulici.  Oba otuđena automobila nađena su nakon nekoliko dana na području Zagreba.

 Kada su policajci  nakon uhićenja pretražili stanove i prostore koje osumnjičenici koriste, u stanju 49-godišnjaka na području Novog Zagreba  našli su 28,5 kilograma marihuane koja je bila pakirana u 28 paketa.  Šteta pričinjena u krađama automobila iznosi 815.000 kuna, no vozila su vraćena vlasnicima. U policiji kažu  da je 49-godišnjak uhićen, dok se za njegovim kompanjonima traga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije