Sud BiH

Kemal Čaušević i Sedinet Karić negirali krivnju

10.05.2017.
u 10:50

Bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje Kemal Čaušević izjasnio se da nije kriv za zlouporabu položaja, a Sedinet Karić je negirao krivnju za davanje dara. 

Sud BiH je početkom travnja potvrdio optužnicu Tužiteljstva BiH protiv Čauševića zbog zlouporabe položaja i Karića za davanja dara, podsjeća BIRN-Justice Report. 

Čaušević je optužen za primanje dara, pranje novca te zlouporabu položaja, dok se Karić tereti da je kao vlasnik tvrtki „Obitex“ i „KS Obitex“ davao novac Čauševiću za uvoz tekstila u razdoblju od 2007. do 2011. godine.

Tužiteljstvo tereti Karića da je tijekom četiri godine Čauševiću dao ukupno 425.000 KM „u zamjenu za favoriziranje tvrtke kao uvoznika tekstila kroz poslovanje Uprave za neizravno oporezivanje“.

Čaušević je optužen i da je od studenog 2004. do kraja 2012. godine kupovao nekretnine u vrijednosti većoj od 1,2 milijuna maraka, kako bi novac za koji je znao da potiče iz krivičnih djela stavio u legalne tijekove.

Bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje tereti se i da je prekoračio svoje ovlasti kada je tvrtki „Glas Srpski – Grafika“ iz Banje Luke pribavio protupravnu imovinsku korist od 200.000 KM, nakon natječaja za tiskanje poreznih markica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije