Tužiteljstvo BiH radi na predmetu “Lijanović”

Kaznena prijava u slučaju “Lijanović” podnesena je u travnju prošle godine

lijanovic
Foto: Zoran Grizelj
12.01.2014.
u 11:17

Kaznena prijava protiv Lijanovića podnesena je još travnju prošle godine zbog počinjene prijevare pri dobivanju kredita bez pokrića, pri čemu je grupaciji “Lijanovići” pribavljena imovinska korist u iznosu od 63,470.759 KM

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine počelo je rad na predmetu koji se odnosi na kaznenu prijavu koju je Uprava “Hypo banke” podnijela ovoj državnoj instituciji protiv Jerke Ivankovića Lijanovića, aktualnog ministra poljoprivrede Federacije BiH, i Mladena Ivankovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Kaznena prijava protiv Lijanovića podnesena je još travnju prošle godine zbog počinjene prijevare pri dobivanju kredita bez pokrića, pri čemu je grupaciji “Lijanovići” pribavljena imovinska korist u iznosu od 63,470.759 KM.

U istom iznosu oštećena je “Hypo banka”. Osim Jerke Ivankovića Lijanovića, za organizirani kriminal, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja i sudjelovanje, Uprava „Hypo banke” tereti i njegovog brata Slavu Ivankovića Lijanovića, te Petra Jurčića, bivšeg direktora „Hypo banke” u Mostaru, a današnjeg predsjednika Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije