Tivat

Katolički svećenik teško ozlijeđen u eksploziji plina i požaru

11.05.2019.
u 12:52

Katolički svećenik Jakov Jurendić (71) teško je ozlijeđen u eksploziji plina i požaru koji se dogodio u subotu oko pet sati u samostanu "Gospa od milosti", u naselju Kaluđerovina u Tivtu.

 "Tivatska služba zaštite i spašavanja primila je u 5.19 sati poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara. Na licu mjesta vatrogasci su zatekli ozlijeđenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su brzo stavili požar pod kontrolu, a ekipa Hitne pomoći zbrinula je ozlijeđenog svećenika, priopćio je načelnik SZS Tivat Zoran Barbić.

 Prema neslužbenim saznanjima, eksplodirala je plinska boca iz štednjaka u kuhinji objekta koji koriste svećenici samostana. 

 "Intervencija je bila rizična i opasna. Glavno je da ozlijeđena osoba bude dobro. Na prvom katu objekta u vlasništvu samostana došlo je najvjerojatnije do curenja plina i pri uporabi otvorenog plamena došlo je do eksplozije", rekao je Barbić, javlja RTCG.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije