Masakr u Gradačcu

Kako je Nizama Hećimović nemarom sutkinje ostala bez zaštite

Nizama Hećimović
FACEBOOK
12.08.2023.
u 19:13

Samo četiri dana prije ubojstva sudac Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donijela je rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi

Život Nizame Hećimović brutalno je ugasio trostruki ubojica Nermin Sulejmanović (35) i više ga nitko ne može vratiti, a sada izlaze i sve skandalozniji detalji o tome što je prethodilo ubojstvu i kako je pravosuđe propustilo zaštititi ženu koju je nevjenčani suprug brutalno ubio pred bebom, nakon što ju je prvo krvnički pretukao. 

Sud odbio zabranu pristupa

Samo četiri dana prije ubojstva sudac Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donijela je rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Koliko je pozornosti i vremena posvetila ovom slučaju ilustrira i dio obrazloženja u rješenju, piše Oslobođenje.ba. 

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi kako je rješenje, ili barem jedan dio, napisan tako da je iskopiran dio rješenja druge osobe. 

Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njezinog imena u obrazloženju.

Ostaje dojma da se sutkinja Numanović, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija bi možda mogla biti izbjegnuta, piše Oslobođenje.

Podsjetimo, iz Tužiteljstva Tuzlanse županije jučer je objavljeno kako je ubojica i prije tri dana bio prijavljen za nasilje u obitelji.

- Nije jučer, ali je prijava bila upućena prije tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentiranje tog događaja, korištene su blagodati zakona, odnosno mogućnost nesvjedočenja, tako da se odustalo od same kaznene prijave za nasilje u obitelji - rekao je glasnogovornik tužiteljstva.

Portal Istraga.ba u posjedu je Rješenja Općinskog suda u Gradačcu kojim se odbija prijedlog MUP-a da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije, Policijska uprava Gradačac podnijela je zahtjev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mjera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtjevu, mjere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. kolovoza oko pola sedam, Sulejmanović napao i pretukao te je zadobila ozljede po licu i drugim dijelovima tijela. Žena je drugi dan podnijela prijavu protiv njega te se odselila iz kuće zajedno s bebom. Potom joj je Sulejmanović nastavio prijetiti, zvao je i tražio da se vrati kući. Prijetio je i njezinoj obitelji i prijateljima, prenosi Avaz.

Ubijena tri dana kasnije

Tri dana kasnije, 7. kolovoza, nije htjela dati izjavu u policiji iz straha od reakcije Sulejmanovića rekavši kako će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mjera.

Posjetimo, Hećimović je trostrukog ubojicu napustila nakon što ga je nekoliko puta prijavila za nasilje i od njega se skrivala kod tetke. Ali tamo ju je oteo, odveo na drugu lokaciju i ubio pred bebom. Sve je uživo prenosio na Instagramu.

U centru Gradačca ubio je i Ondera Džengiza i njegovog sina Denisa, navodno zbog neriješenih poslovnih odnosa. Još troje ljudi je ranio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije