Odbijen azil

Junaku koji je oslobodio Njemicu prijete deportacija i “pakao” u BiH

27.02.2016.
u 08:00

Ćazimu Makaliću i njegovoj obitelji prijeti deportacija iz Njemačke nakon što im je odbijen zahtjev za azil. Upravo zahvaljujući Ćazimu, iz ropstva je spašena njemačka djevojka Bettina Siegner koja je punih osam godina bila zatočena na jednom imanju u zaseoku Karavlasi, nedaleko od Kalesije. Život junaka koji je oslobodio djevojku Ćazima Makalića pretvorio se u “pakao” jer se našao na meti rodbine Milenka Marinkovića, osuđenog za maltretiranje Bettine.

Obitelj Makalić trebala je u četvrtak ujutro biti deportirana u BiH, ali je Ćazim pozvan kao svjedok na suđenju majci Bettine Siegner koja je optužena za suučesništvo u okrutnom držanju djevojke. Suđenje je počelo prošlog tjedna u Halleu, a kako Ćazim Makalić treba svjedočiti krajem ožujka, njemačke vlasti odgodile su deportaciju bh. obitelji za početak travnja. Njemački pravnici i organizacije za zaštitu ljudskih prava nadaju se kako će u sljedećih mjesec dana uspjeti uvjeriti vlasti da pruže trajno utočište Makalićima, pogotovo zato što je Ćazimov 10-godišnji sin bolestan i trenutačno smješten na psihijatrijskoj klinici.

Podsjetimo, prije skoro tri godine, u svibnju 2012., uhićeni su Milenko i njegova supruga Slavojka zbog protupravnog lišenja slobode maloljetne Bettine Siegner, kćeri Milenkove druge supruge Christine Siegner s kojom se oženio zbog njemačkih “papira”. Bettina je tada tvrdila, što su potvrđivali i susjedi, da je spavala u štali, radila teške poslove, fizički i psihički zlostavljana i jela hranu koju su davali psima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?