Odjekivale i detonacije

Još uvijek nije lokaliziran požar u Širokom Brijegu

gume paljenje siroki
17.02.2015.
u 12:26

Jučer iza 15 sati na području Knešpolja, u industrijskoj zoni gdje se nalaze firme Presal i TT Kablovi, došlo je do požara, ali i detonacija. Navodno se radi o spaljivanju 500 guma. Kako saznajemo u MUP-u ZHK, požar još uvijek nije ugašen

Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a Zapadno-hercegovačke županije, dodavši kako će uviđaj kojim će se ustvrditi uzrok požara biti obavljen tek nakon potpunog gašenja vatrene stihije. "Radi se o manjem požaru u jednoj jami za odlaganje otpada. Odjekivale su i detonacije no još uvijek ne znamo što ih je prouzrokovalo. Moguće je kako se radi o nepropisno odloženom oružju ili municiji ili pak o bočicama pod pritiskom koje također mogu izazvati slične efekte", kazao je Čutura. Požar je prijavljen jučer oko 15 sati, a nakon što su lokalni mještani primijetili gust dim. Vatrogasna brigada je pristupila gašenju požara, ali odjednom su počele odjekivati detonacije i predmeti letjeti uokolo. Vatrogasci su se poradi svoje sigurnosti neko vrijeme morali udaljiti sa požarišta. Naknadno su se ponovno vratili gašenju vatre, ali bez velikog uspjeha, s obzirom na to da na raspolaganju nisu imali posebnu smjesu za gašenje ove vrste požara. ”Naša ekipa je na teren izašla u 15:30 sati po zaprimljenoj dojavi te su lokalizirali i stavili pod nadzor manji požar koji je zahvatio obližnje raslinje dok gume jednostavno nismo mogli ugasiti, jer nemamo adekvatnu opremu i specijaliziranu smjesu za gašenje takve vrste požara. Manji požar je ugašen te su se članovi našeg društva s terena vratili u 19:00 sati", potvrđeno je iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg. Kako nezvanično saznajemo, u ovom slučaju se radi o namjernom paljenju više od 500 komada automobilskih guma i gdje se jasno moglo vidjeti područje u kojem su gume istovarene. Navodno, po tragovima na zemljanoj površini, koji vode do te provalije, može se zaključiti da se radilo o nekom većem kamionu koji je vjerojatno te gume istovario na ovo područje. Kako je došlo do zapaljenja, bit će predmet istrage koju će voditi policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije