ODGOĐENO SUĐENJE

Još se ne zna tko je ubio vjernika ispred džamije u Mostaru

magdi
23.01.2015.
u 10:01

Ni nakon više od pet i pol godina se ne zna tko je u masovnoj tučnjavi ispred Šarića džamije u Mostaru 15. srpnja 2009. ubio vjernika Magdija Dizdarevića (35) koji se, prema optužnici, valjda zatekao “u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu”. Zbog bolesti i neurednog dostavljanja poziva Igoru Salčinu, jednom od ukupno 11 optuženih, odgođeno je suđenje u Općinskom sudu u Mostaru. Osim njega, optuženi su Erol Begović, Adnan Ivković, Nedžad Klarić, Senaid Krhan, Fadil Bećirović, Skender i Hadžija Gaš, Edin Prgud i Zejnel Beriš koji su negirali krivnju, kao i Haris Dvisac koji se trenutačno nalazi u Australiji i kojemu će se odvojeno suditi. Prema optužnici, za vrijeme nemilosrdne tučnjave između vehabija i onih koji su kobne večer slavili Dan Armije BiH, Dizdarević je u jednom trenutku pao i lijevom stranom glave udario u ivičnjak što su bile kobne ozljede od kojih je dva dana kasnije podlegao u bolnici. Salčin se, inače, te večeri nalazio na 24-satnom redovitom dopustu iz mostarskog zatvora gdje je služio 6,5 godina robije zbog trgovine ljudima i navođenja na prostituciju. Kobni događaj, o kojem se u bh. javnosti govorilo duže vrijeme pa se sve utišalo, tekao je ovako: Oko 22.30 sati skupina vjernika, među kojima je bio i Dizdarević, po okončanju klanjanja, počela se razilaziti kućama. Paralelno je na nogometnom igralištu Liman, nedaleko od džamije, trajalo slavlje gdje se konzumirao i alkohol. Prvo je došlo do verbalnog sukoba između Erola Begovića i Harisa Dvisca koji je izlazio iz džamije, i to oko parkirališnog mjesta, nakon čega je Erol udario šakom Harisa koji je pao i slomio ruku. Nakon što je on uzvratio udarac, nastala je masovna tučnjava, a Erolu su u pomoć pritekli njegovi prijatelji koji su prije toga bili na igralištu.

Komentara 1

UM
umnjak
12:59 23.01.2015.

Muslimani u BiH su bili dosta normalni ljudi dok nisu uvezli i primili ove vehabije. Nakon toga samo zlo...autobomba u Mostaru, ubojstvo cijele hrvatske obitelji Anđelić na Badnjak u Konjicu, pucanje na americko veleposlanstvo u Sarajevu....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?