U ZATVORENOJ USTANOVI

Jezivi detalj otkriva svu prirodu dječaka ubojice: ‘Znate li što smo morali napraviti s policajcima koji ga čuvaju?‘

01.07.2023.
u 13:00

Dječak vrijeme provodi sam u zasebnoj, izoliranoj sobi, bez telefona, televizije, laptopa...

Dječaka ubojicu koji je 3. svibnja ubio devetero svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" policija 24 sata osigurava u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi kako ne bi ozlijedio sebe i druge te kako njega nitko ne bi napao, piše srpski Blic.

Prema njihovim informacijama, policajci iz različitih jedinica na 12 sati se smjenjuju na zadatku osiguranja dječaka koji je izvršio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

– Na ovaj način je spriječena mogućnost da se dječak-ubojica zbliži s policajcem i da eventualno njime na bilo koji način manipulira, ukoliko bi došlo do komunikacije – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Inače, dječak vrijeme provodi sam u zasebnoj, izoliranoj sobi, bez telefona, televizije, laptopa...

- Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da ga itko vidi niti da on s bilo kim komunicira, osim s liječnicima i medicinskim osobljem koji s njim službeno razgovaraju - kaže izvor "Blica".

Na Klinici za neuropsihijatriju za djecu i mladež u posljednja dva mjeseca, kako piše Blic, obavljena su razna psihološka ispitivanja kako bi stručnjaci pokušali proniknuti u svijest dječaka-ubojice, kako bi, između ostalog, shvatili što ga je motiviralo počiniti strašan zločin, ali i je li davao znakove koje su ljudi iz njegove najbliže okoline trebali primijetiti.

Prije nekoliko dana Viši sud u Beogradu popisao je imovinu u vlasništvu obitelji dječaka ubojice i privremeno im zabranio prodaju ili darovanje. Sud je utvrdio da obitelj posjeduje ukupno 4 stana, garažno mjesto, dio poslovnog prostora i jedan automobil.

Podsjetimo, M.K. i V.K., majka i otac 13-godišnjeg dječaka ubojice, na sve načine pokušavaju zaštititi svoju imovinu odlaskom kod javnog bilježnika kako bi je prepisali, odnosno poklonili rodbini.

M.K., majka dječaka ubojice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", zaustavljena je u subotu kada je sa kćerkom pokušala da napusti Srbiju.

Kako je “Blic” pisao, majka dječaka ubojice pokušala je napustiti zemlju preko graničnog prijelaza Prohor Pčinjski, ali ju je policija privela.

Podsjetimo, protiv majke je krajem prošlog mjeseca pokrenuta istraga zbog osnovane sumnje da je prije zločina zanemarivala i zlostavljala dječaka ubojicu. Ukoliko se dokaže da je počinila ovo kazneno djelo, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine.

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je 23. svibnja da je policiji naloženo prikupljanje informacija u vezi s majkom dječaka.

Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcioniranja dječakove obitelji i podnese izvješće tužiteljstvu, kao i da utvrdi je li navedena obitelj ranije bila u evidenciji tog tijela.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije