JOSIP MILIĆ NAKON NAPADA:

Jednog od napadača bi mogao prepoznati

'bih...mostar...30.03.2009...prosvjed prosvjetnih djelatnika hnz-a ispred zgrade vlade hnz...josip milic na ulasku u vladu         Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list'
Foto: 'Zoran Grizelj/Vecernji list'
15.02.2014.
u 10:19

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem

Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića, profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije neovisnih sindikata Federacije BiH. Do napada je došlo u jučer oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru, javio je Bljesak.info.

Izbušili mu gumu na autu

Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji. Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili očevid na osobnom vozilu VW golf plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama. Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju. Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel Centra urgentne medicine SKB-a Mostar. - Bio sam kod Gimnazije, a jedan krupniji mladić s bejzbol-palicom trčao je prema meni. Udario me palicom po vratu i glavi, ja sam mu uzvratio i odgurnuo ga. Palica mu je potom ispala i otišao je prema Gimnaziji. Pošao sam prema njemu, ali onda je došao drugi mladić iz smjera Desete osnovne škole te me gurnuo i ja sam pao. Onda me je udario bejzbol-palicom po ruci te je pobjegao prema Desetoj osnovnoj školi, a prvi je pobjegao prema zgradi Mostarka”, kazao je u izjavi za Fenu Josip Milić. Navodi kako bi jednog od njih mogao prepoznati te da je riječ o mladićima dobi od 25 do 30 godina. Miliću je u bolnici dijagnosticiran prijelom ruke, kao i druge ozljede.

Osude napada

Nakon napada niz stranaka, sindikalnih organizacija i udruga je poslalo pismo potpore Miliću i osudilo nasilje. Iz Sindikata su poručili kako očekuju da Milića ovi napadi neće prestrašiti, te kako će ovaj sindikalni čelnik nakon pada pojačati svoje djelovanje. Napad su osudili iz HDZ-a BiH. - Ponovno se potvrđuje stajalište HDZ BiH kako je nasilje u gradu Mostaru uvezeno iz nekih drugih središta političke i medijske moći - rekli su u ovoj stranci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije