Organizirani kriminal

Je li “kraljicu” auto - mafije odao član bande?

aDaf
20.01.2016.
u 06:00

Milan Jarić, koji se tereti da je bio u takozvanoj auto-mafiji, organizaciji za preprodaju ukradenih skupocenih vozila u Srbiji i Bosni i Hercegovini, odao je detalje kako je ekipa funkcionirala.

Detaljan opis

Osumnjičeni Jarić je na saslušanju u Tužiteljstvu za organizirani kriminal potvrdio većinu navoda iz krivične prijave, opisujući detaljno šta se dešavalo sa skupocjenim automobilima u Srbiji, kako su prepravljeni podaci o njima, u dokumentima i na šasijama - kaže izvor „Blica“ iz istrage.
Istraga se primaknula kraju i ostalo je da se saslušaju još dva svjedoka, te da se okončaju tehnička vještačenja, kao što su, primjerice, ona o zaplijenjenim mobilnim telefonima i računarima. Subotičanin Zoran Janković Kum i njegova nevjenčana supruga Tatjana Mioković su prvoosumnjičeni.
Njemu se stavlja na teret da je vođa organizirane kriminalne skupine. Družili su se oboje, a naročito ona, s poznatim ljudima sa srpske estrade. Međutim, u dosadašnjem dijelu istrage nije saslušan nitko sa estrade, niti je to planirano.
U zajedničkoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije, uhićeno je ukupno 29 osoba i zaplijenjeno 39 vozila. Tatjana Mioković je, nakon što je puštena iz pritvora uz jamčevinu, nastavila održavati kontakte s ljudima sa srpske estrade.
Novu godinu dočekala je na Zlatiboru. Na društvenim mrežama prekjučer se pojavila i njena fotografija u kući Lepe Brene na Bežanijskoj kosi.
Janković je odbio iznijeti svoju obranu, pa je registrirano da se branio šutnjom.

Negirala navode

Odvjetnik Dragan Palibrk, koji brani osumnjičeni dvojac, Zorana Jankovića i Tatjanu Mioković, kazao je za “Blic” kako uskoro očekuje kraj istrage i zatim brzo odluku tužiteljstva.
Jankovićeva nevjenčana supruga je, međutim, negirala sve navode krivične prijave.
- Nisam kriva i ne znam ništa o tim automobilima, rekla je Miokovićeva, navodeći da nije imala nikakva saznanja niti veze s prodajom tih skupocenih automobila.
Tužiteljstvo za organizirani kriminal vodi istragu protiv deset uhićenih osoba, od kojih se tri i dalje nalaze u pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.
Tatjana Mioković je iz pritvora u beogradskom Centralnom zatvoru izašla 10. prosinca 2015. godine, kada je sud prihvatio njenu jamčevinu u visini od dva milijuna dinara.
Naime, ona je kao jamčevinu uložila hipoteku na kuću u Novom Sadu, koja vrijedi mnogo više i iz koje bi se izdvojilo dva milijuna dinara u slučaju da se ne odazove na poziv suda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?