NEMA SIGNAL

Izvor iz policije otkrio detalje slučaja: Matejev mobitel je ključ njegova nestanka, sumnjaju na dva scenarija

potraga - peris
Branimir Baradarić
08.01.2022.
u 18:53

"Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili s njim upao u Savu. Jedino ako je u potpunosti uništen, nije moguće da mu se uđe u trag. Iz tog razloga Matejev telefon ne šalje ni jedan jedini signal", objašnjava izvor iz policije

Splićanin Matej Periš nestao je u Beogradu prije devet dana, nakon što su njegovi prijatelji prijavili njegov nestanak 16 sati kasnije, započela je potraga za dokazima koji bi mogli pomoći policiji u riješavanju slučaja.

Matejev mobitel od trenutka njegovog nestanka ne šalje signal. Istražitelji sumnjaju da je mobilni telefon mladog Splićanina u potpunosti uništen što dodatno otežava istražiteljima.

"Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili s njim upao u Savu. Jedino ako je u potpunosti uništen, nije moguće da mu se uđe u trag. Iz tog razloga Matejev telefon ne šalje ni jedan jedini signal", objašnjava za Telegraf.rs izvor iz policije koji radi na slučaju Mateja Periša.

Temperatura vode bila je svega 6 stupnjeva

Kaže kako na temelju snimki na kojima Matej trči po ulici  policija je zaključila da je mladić najvjerojatnije bio pod utjecajem opijata i alkohola.

"Tijekom istrage došli do informacije da nestali prije nije koristio opijate, a veoma rijetko i pio. Prema riječima njegovih prijatelja i oca on je vodio zdrav život.  Kao takvome bila mu je potrebna i veoma mala količina alkohola i opijata i da uđe u takozvanu psihotičnu epizodu. Na osnovu toga smo i zaključili zbog čega tako brzo trči i povremeno se osvrće. U takvom stanju čovjek ne osjeća ni da mu je hladno niti nešto drugo. Osoba koja je pod halucinacijama može istom brzinom da trči od Save do Karaburme", ispričao je policijski izvor, prenosi RTL.

"Kobnog dana temperatura vode bila je svega šest stupnjeva. I da je Superman u pitanju mogao bi svega 10 minuta da bude živ u njom", odgovorio je izvor na pitanje kolike su šanse da je Matej ostao živ u slučaju da je ušao u Savu.

Policija nema ni jedan dokaz da je učinjeno kazneno djelo nad mladim Splićaninom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?