austrija u šoku

Izjava majke koja je ubila djecu ledi krv u žilama

polize
30.07.2023.
u 18:52

Kako danas izvještava austrijski dnevni list “Kronen Zeitung”, i kriminalisti su bez riječi, kada čuju horor izjave 36-godišnje majke, inače medicinske sestre i logopedice po zvanju, koja je u Absdorfu kraj Tullna u pokrajini Donjoj Austriji prošli ponedjeljak ubila dvoje vlastite djece. Dvije djevojčice od 7 mjeseci i 7 godina utopivši ih u bazenu u dvorištu obiteljske kuće.

List piše da kada opisuje kako je ubila svoje dvoje djece “djeluje kao da je mrtva, a oči joj gledaju u prazno”. I kako ta poslovna žena, samostalnog zanimanja posve bezosjećajno opisuje zlodjelo koje je počinila, tako da i iskusni kriminalisti za ubojstva, ostaju bez teksta. “Ona se je ugasila”, rekla je odvjetnica 36-godišnjakinje Astrid Wagner, jedna od najpoznatijih austrijskih odvjetnica. “Djeca su bila cijeli smisao mog života”, rečenica je koju prema pisanju Kronen Zeitunga u svojoj ćeliji na odjelu za forenzičnu psihijatriju jedne od donjoaustrijskih bolnica uvijek iznova ponavlja počiniteljica ovog jezovitog čina, koji je predstavio Austriju. Čina u kojem je vlastitim rukama utopila u bazenu dvije svoje kćerkice, izbrisavši ih zauvijek s popisa živih.

Potom je, kako je izjavila “osjetila spasenje”. Uz opasku kako je “Potapanje išlo posve brzo”. Izjave, od koje se svakom tko ih pročita, ledi krv u žilama. Osim vještacima, koji sada moraju dokazati sve svoje znanje i iznaći razloge zašto je to učinila. I to, naravno, potkrijepiti stručnim mišljenjima, o kojima će pri donošenju presude, mnogo toga ovisiti. Borbu sa smrću dviju djevojčica u bazenu, koju im je prošli ponedjeljak režirala njihova pomahnitala, i navodno psihički bolesna majka, zabilježila je i video kamera postavljena na obiteljskoj kući kraj bazena. Nakon što ih je ubila, izvadila je djecu iz bazena, zamotala ih u ručnike za kupanje i odnijela u njihove krevetiće na spavanje, podsjeća list. Potom je svom suprugu poslala poruku preko WhatsAppa: “Nažalost nisam uspjela”. Kad ju je zdvojni suprug pokušao dobiti na mobitel, 36-godišnjakinja je već ušla u auto i zabila se u drvo, u namjeri da se oduzme život. Iz ove strahote ostaju otvorena brojna pitanja, piše Kronen Zeitung.

Ono što se za sada znade je da je navodno bolovala od poslijeporođajne depresije nakon rođenja drugog djeteta. I da je bila podvrgnuta psihijatrijskom tretmanu. “Unatoč toga što joj je njena i suprugova obitelj pomagala, situacija je od ožujka postajala sve gora”, istaknula je odvjetnica 36-godišnje majke, koja u ćeliji mrmlja kako “sve skupa nema nikakvog smisla. Jer svijet je bezdano loš”. I za odvjetnicu Wagner, koja će braniti majku-ubojicu čin njene klijentice je “neshvatljiv”. Ona pretpostavlja da se radi o “akutnoj duševnoj bolesti”. Kako su pisali ovaj tjedan austrijski mediji, uz psihičke probleme, 36-godišnja žena je navodno imala i ozbiljnih novčanih problema. I to s otplatom rata kredita kojeg su suprug i ona uzeli za izgradnju kuće s bazenom, te uređenje privatne logopedske ordinacije u sklopu kuće. Mediji navode da ne samo u Abesdorfu, mjestu dvostruko počinjenog zločina i okolici, nego u cijeloj Austriji vlada šok i nevjerica da se je takvo što uopće moglo dogoditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?