Bombaški čin

Iz auta bačena eksplozivna naprava usred noći trgnula Mostarce iz sna

13.09.2016.
u 07:00

- “Konju, što ti je?”, povikao je netko u mraku i na pitanje mu je drugi glas isto tako ljutito iz vozila odgovorio pitanjem: “Hoćeš li sad bježati?” Sve to čuli smo nakon snažne eksplozije koja nas je trgnula iz sna, kazala je stanovnica prigradskog mostarskog naselja Mazoljice, u ulici Put 29. hercegovačke udarne divizije, gdje je usred mirne blagdanske noći, jučer, točno 35 minuta poslije ponoći, na proširenje uske ulice bačena eksplozivna naprava koja je zbog nadmorske visine snažno odjeknula čitavim gradom u kotlini, piše Večernji list BiH.

Sumnjivi audi

Neki stanovnici ovoga naselja naknadno su vidjeli i sumnjivi sivi audi A4 pa misle da je eksplozivna naprava tzv. sapun, kakvog je i oblika, vjerojatno težine od 100 grama, izbačena iz vozila u pokretu, i to najvjerojatnije zbog zastrašivanja. Inače, prema njihovim riječima, upravo se na toj cesti prema Fortici često susreću dileri i njihova narkomanska klijentela. - Prema svemu sudeći, ovom manje prometnom i ne baš pristupačnom cestom idu po drogu u Nevesinje pa se ovdje, u blizini izlaza na magistralnu cestu, i susreću, razmjenjuju “robu” ili izravno dilaju. Šteta, sve su to lokalni mladići, a već ogrezli u droge. Više puta prijavljivali smo njihove aktivnosti, pa ih čak i pokušali snimiti, ali očito uzalud. Bilo je tu i policijskih akcija, a uglavnom nam se kaže da su to “sitne ribe”. Pronalazili smo i njihove odbačene paketiće. Sve u svemu, možemo samo pretpostavljati što je stvarni razlog ovog čina. Ostaje nam samo nagađati, govore nam stanovnici pod uvjetom neimenovanja.

Nije u pitanju bio radar

Kako ističu, stolar ispod čijega je zida, odnosno kod ulaza u njegovo dvorište, bačena eksplozivna naprava, nema nikakve veze s bombaškim činom. Kao i njih, i stolarevu sedmeročlanu obitelj, u kojoj ima i djece, uznemirila je snažna detonacija tijekom noći.

- U početku nikome nije bilo jasno što se događa. Netko je odmah spomenuo da je miniran obližnji radar, valjda zbog toga što je nedavno na toj cesti drugi pogođen “zoljom”, ali je ubrzo otkriven krater na zemljanoj površini. Srećom, nije bilo posljedica za ljude, a ni materijalne štete. Policija je čitavu noć dežurala i nakon jutarnjeg očevida otišla. I sve je po starom, kao da se ništa nije dogodilo. Evo, kako nam je burno počeo Bajram, navode vidno sneni stanovnici ove ulice koji se od rata nisu susretali s bombašima. Na mjestu eksplozije zatekli smo i domaćina u društvu susjeda.

- Baš je snažno odjeknulo. Kao da se ruši kuća. Pogledao sam gdje je to bilo i vratio se u krevet. Što bih drugo. Nemam nikakve veze s ovim, a nije bilo ni štete. Brzo je došla i policija pa bi najbolje bilo njih pitati. Nisam ništa čuo ni vidio da bih vam mogao išta više reći. To je sve što znam, kaže nam uz osmijeh stolar koji očito nije dao da mu ovaj nemili slučaj pokvari blagdansko raspoloženje. On je sa susjedom nastojao sve gledati s vedrije strane pa su se i šalili na svoj račun. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije