NASILNI OTAC

Istukao sinove i natjerao ih gole u kadu s hladnom vodom jer su markirali iz škole

hrvatska policija
Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
11.04.2023.
u 20:13

Kao olakotne okolnosti ocu je uzeta u obzir dosadašnja kaznena neosuđivanost, priznanje počinjenja kaznenih djela, žaljenje i obećanje da ih neće ponoviti

Prvo je malodobne sinove istukao nanijevši im natučenja lakta, leđa, kuka i vrata, a onda ih je natjerao da skinu odjeću i legnu goli u kadu koju je napunio hladnom vodom. Otvorio je prozor i natjerao ih da sjede u kadi. Dječaci su plakali i tresli se od hladnoće. U međuvremenu je u kuću ušla njihova sestra, također maloljetna, koju je otac udario po glavi i pljunuo u lice. - Ne vraćaj se više jer ću te ošišati – rekao joj je. Sve se to događalo u listopadu prošle godine u obiteljskoj kući u selu na sjeveru Hrvatske. Nasilnik je zbog zlostavljanja djece osuđen na dvije godine zatvora, s time da u zatvor mora na osam mjeseci, a preostalih 16 će odslužiti samo ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Nasilni otac devetero djece završio je samo četiri razreda osnovne škole i nema stalni posao. Prilikom ispitivanja na policiji i i Državnom odvjetništvu priznao je da je udario sinove jer ne pohađaju školu, o čemu ga je toga dana obavijestila učiteljica.

Kćer se, rekao je, stalno skiće. Svo troje djece, kazao je, puši, a tog su dana uzeli "galaxy" jer su bili blijedi. Kadu je napunio hladnom vodom i rekao dječacima da za kaznu idu "na hlađenje".

Nije ih, tvrdio je, planirao ostaviti u kadi cijelu noć. U kadi su, branio se, bilo samo do dolaska policijskih službenika koje je pozvala kćer. Opovrgnuo je da ju je udario i pljunuo. No, na suđenju je priznao počinjenje kaznenih djela iz optužnice i izrazio žaljenje.

Obećao je da se više neće na taj način ponašati prema djeci. Njegova nevjenčana supruga je, kad je počeo tući dječake, otišla k prijateljici, a kad se vratila, zatekla je policijske službenike. Policajac je ispričao da je u kupaonici u kadi ispunjenoj hladnom vodom zatečeno dvoje gole muške djece koja su drhtala i plakala, a prozor je bio širom otvoren. Djeci je pružena liječnička pomoć.

Dijagnosticiran im je sindrom zlostavljanja, natučenja desnog lakta, leđa, vrata i kuka. Kao olakotne okolnosti ocu je uzeta u obzir dosadašnja kaznena neosuđivanost, priznanje počinjenja kaznenih djela, žaljenje i obećanje da ih neće ponoviti, a od otegotnih okolnosti vrlo velika količina kriminalne volje upornosti prilikom izvršenja kaznenih djela na štetu vlastite malodobne djece. Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije