TUZLANSKI SLUČAJ

Ispovijest svjedokinje ubojstva Amre Kahrimanović: Proganjao ju je, molila sam ga da je ne ubije

24.02.2024.
u 17:57

Brojni građani danas su se ponovno okupili na prosvjednoj šetnji u Tuzli, tražeći pravdu za nedavno ubijenu Amru Kahrimanović. Skup je obilježila potresna ispovijest konobarice Amre Beganović, koja je svjedočila ubojstvu, za koje se sumnjiči policijski službenik Elvis Ćustendil.

Sedmog veljače ove godine Amra Kahrimanović je usmrćena u nepsrednoj blizini kafića u kojem je bila suvlasnica, a za ubojstvo se sumnjiči policijski službenik Elvis Ćustendil. Od tada do danas u nekoliko navrata su održani prosvjedni skupovi u Tuzli, a prosvjednici traže ostavke ministra unutarnjih poslova TŽ i direktora Uprave policije MUP-a TŽ, prenosi klix.

Današnje prosvjedno okupljanje obilježila je ispovijest konobarice Amre Beganović, koja je svjedočila ubojstvu počinjenom službenim pištoljem. Na početku je ona kazala kako je Ćustendil u njihov kafić počeo dolaziti pred kraj prošlogodišnje sezone, a najčešće je boravio u susjednoj pizzeriji u kojoj se skrivao od ljudi, konzumirajući alkohol.

"Od kraja studenoga policajac je često znao doći kod nas, čak i nakon posla u uniformi. Popio bi kavu ili čaj, ne zadržavajući se dugo. Nakon toga bi odlazio u pizzeriju gdje bi ostatak vremena provodio konzumirajući alkohol. Nakon nekoliko sati bi dolazio u naš objekt te se u pijanom stanju raspitivao o Amri", kaže Beganović.

Ističe kako je Ćustendil od nje tražio da mu pomogne te da razgovara sa Kahrimanović i prenese joj da je on u fazi razvoda braka te da bi volio pored sebe imati ženu poput Amre.

"U zadnje vrijeme Amra je to primjećivala, čak joj je izjavio da mu se sviđa, dok je ona na lijep i kulturan način ga zamolila da ne priča o toj temi jer je to ne zanima. Ali, on nije odustajao. Zadnjih petnaestak dana sjedio je u kutu kafića koji ne pokriva video nadzor, pio je, navaljivao i podizao ton", ističe Beganović.

Kobnog dana, kako navodi konobarica, Kahrimanović je radila prvu smjenu, nakon čega je otišla na trening, a Ćustendil se pojavio u objektu između 15 i 15.30 sati. Naručio je čaj, popio gutljaj-dva i otišao u susjednu pizzeriju.

"Iz nje je izlazio u nekoliko navrata i dolazio u našu zatvorenu baštu, gledajući ima li Amre. Nakon izvjesnog vremena je došao i naručio pivo. U međuvremenu je u pijanom stanju došao gospodin kojeg prvi put vidim. Naručio je pivo i sjeo u baštu. Elvis je prešao u svoj dio gdje sjedi i pitao povišenim tonom za Amru. Tada je ušao gospodin i pitao me da li me neko dira. Rekla sam da je sve u redu. Naručio je dva piva i nastavio je piti", dodaje Beganović.

Ona navodi kako je u međuvremenu došlo do verbalnog sukoba između spomenutog gospodina i Ćustendila, koji je pozvao policiju. Prema njezinim tvrdnjama bez potrebe je policija uhitila gospodina, dok je Ćustendil ostao u objektu nastavivši da konzumira alkohol.

Kaže kako ju je u jednom trenutku izvan objekta pozvao čuvar tržnog centra istaknuvši kako je kontaktirao Kahrimanović, koja se nedugo nakon toga pojavila.

"Ona me smirivala i govorila da ćemo zatvoriti objekat. U jednom trenutku Elvis je izašao, a ona ga je zamolila da nas ostavi nasamo. On je ostao pored nas. Vratile smo se unutra, a ona mi je rekla da mu naplatim i da zatvorim kafić. Elvis je ušao iza nas i sjeo na svoje mjesto, tražila sam da naplatim, ali on na to nije reagirao", prisjeća se Beganović.

Nakon što je Kahrimanović naredila da se naplati za popijeno piće, konobarica tvrdi da je Ćustendil njezinu gazdaricu počeo vrijeđati.

"Krenula je na zadnji izlaz, a ja sam se nadala da će on novčanik izvaditi. Ništa mi nije odgovarao, samo je gledao u pravcu ka kojem je ona krenula. Naglo je ustao, a ja sam ga zamolila da je pusti na miru. Ona se okrenula i rekla mu da ga neće vrijeđati, ali da će uznemiravanje riješiti sa policijom. U jednom trenutku je potrčao, vrišteći sam ga vukla za rukav i ne znam ni odakle, on je izvadio pištolj i ispalio hitac u leđa", opisuje Beganović.

Brišući suze sa lica, ona navodi da je uspjela Ćustendila odgurnuti, dok je Kahrimanović pokušavala ući u susjednu pizzeriju kako bi se spasila. Međutim, u tome nije uspjela. Ćustendil je stigao, približio joj se i ispalio sve metke, što je bilo kobno za Amru.

Iz Uprave policije MUP-a TŽ ranije su kazali kako je Ćustendil ubojstvo počinio službenim pištoljem, koji zapravo kod njega nije smio biti jer se nalazio na godišnjem odmoru. Interna istraga će pokazati tko je napravio ovakav propust.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije