Nakon privođenja Banjolučanina zbog prijetnji premijeru Srbije

I otisci u automobilu punom oružja iz slučaja ‘Vučič’ vode prema RS-u

11.11.2016.
u 09:00

U vozilu renault megane punom oružja, koji je pronađen u Novom Beogradu, otkriveni su tragovi S. Minića, bivšeg policajca RS-a i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Pomak u istrazi

- Taj je čovjek još u prosincu 2015. privođen jer je danima promatrao teren u naselju “Belvil”, nedaleko od zgrade u kojoj živi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

To je pomak u istrazi koji upućuje na to da su “stvari ozbiljnije nego što se činilo u prvi mah, naveo je izvor blizak istrazi, otkrivajući i da se trenutačno provjerava je li Minić bio u kontaktu s Jovanom Jošilom koji je prije nekoliko dana uhićen u Banjoj Luci pa pušten uz oduzimanje putovnice i mjere zabrane kretanja izvan grada jer se dovodi u vezu s krađom spornog renault megana. Osumnjičeni Jošilo, kojem se ranije sudilo za niz kaznenih djela, među kojima i ubojstvo, pod istragom je i zbog arsenala oružja pronađenoga u Jajincima, nedaleko od obiteljske kuće premijera Vučića.

- Ministarstvo pravosuđa priprema dokumentaciju s kolegama iz BiH i tražit će da se Jovan Jošilo izruči Srbiji, unatoč tome što ima državljanstvo BiH.

Spremne ostavke

Agenti su o ovim, ali i drugim saznanjima obavijestili čelnike Bezbedosno-informativne agencije (BIA) i Vojno-bezbedosne agencije (VBA) pa je srbijanskom premijeru dostavljeno detaljno izvješće. Nakon uvida, Vučić će sutra odlučiti hoće li u suradnji s predsjednikom Tomislavom Nikolićem provesti kadrovsku čistku u ovim službama koje su odgovorne za njegovu sigurnost i kontraobavještajnu zaštitu. Prvi čovjek BIA-e Aleksandar Đorđević spreman je napustiti dužnost, a navodno je počeo i formalnosti glede prepuštanja mjesta nasljedniku, prenose beogradski mediji. Istraga traje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?