ČAPLJINA Ubojstvo taksista

Hunjić ubijen pucnjem u glavu u crkvenom dvorištu

Čapljina
23.10.2017.
u 08:00

 “Bože sačuvaj i ništa više. Što da čovjek kaže, nego da je ovo doista tragičan događaj za cijeli grad i dao Bog da se nigdje i nikome ovakvo nešto ne ponovi” - poluglasno komentira jedna starija Čapljinka dok sa susjedama nakon redovite jutarnje nedjeljne svete mise raspravlja o detaljima ubojstva čapljinskog taksista Alenka Hunjića (37). Da stvar bude još tragičnija, ubojstvo se dogodilo ispred same crkve svetog Franje Asiškog u Čapljini, a prolaznici su jučer ujutro samo nijemo promatrali točno mjesto ubojstva, ispred betonskog bloka na samom ulazu u crkveno dvorište. Stoga su jučer ujutro u ovom dijelu Čapljine svi bili u šoku, a u takvom je ozračju služena i sveta misa.

Bili dobri poznanici

Ubojstvo se dogodilo jučer ujutro oko 03,20 sati, a iz MUP-a HNŽ-a i županijskog tužiteljstva su istaknuli kako je počinitelj Čapljinac Jakov Jelčić (37) koji se, prema navodima MUP-a HNŽ-a, sam predao čapljinskoj policiji. Točnije, osumnjičeni je nakon počinjenog ubojstva sam nazvao policiju i ostao sjediti na pločniku do dolaska policijske ophodnje.

Cijeli ovaj slučaj uzbunio je čapljinsku javnost, a i policijski istražitelji i županijski tužitelji imaju pune ruke posla kako bi otkrili točne uzroke ovog ubojstva i što se sve događalo u satima koji su prethodili ovom nemilom događaju. “Rano je u ovim prvim satima nakon tragedije govoriti koji su točni razlozi jer je u tijeku opsežna policijska istraga i vještačenje naoružanja, ali i automobila počinitelja ovog teškog kaznenog djela. Uz sve to, radi se i na saslušanju očevidaca i tako već imamo neke informacije o tome gdje su bili i što su radili i ubijeni i ubojica dva-tri sata prije ove tragedije. Tek nakon toga složit ćemo jedan mozaik i moći iznositi sve detalje, a do tada je sve u sferi nagađanja. Naravno, čekaju se rezultati vještačenja i obdukcije tijela ubijenog, a možemo potvrditi da se počinitelj sam predao policiji i da je na licu mjesta zatečeno i vatreno oružje, tj. pištolj s kojim je izvršeno ubojstvo.” - izjavio je za Večernjak Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Ubijeni Alenko Hunjić bio je taksist čapljinske tvrtke “Orange taxi”, u kojoj su također jučer ujutro bili zatečeni cijelim ovim događajem. Vlasnik ove tvrtke također je čekao na rezultate policijske istrage i uz sve to pokušavao pronaći odgovore na pitanje što se sve događalo i zbog čega je sve ovako tragično završilo. “Šta kazati u ovakvoj situaciji, jednostavno čovjek ne zna otkuda krenuti. Tijelo je prevezeno na patologiju mostarske bolnice i evo čekamo rezultate obdukcije, ali i samih detalja od policije. Teško je sada išta govoriti, ali se zna da su Alenko i počinitelj ubojstva bili čak poznanici i prijatelji pa onda i ne znamo što je sve krenulo po zlu.” - poručili su iz tvrtke “Orange taxi” Čapljina. Mnogi su jučer bili zbunjeni baš zbog činjenice da su Hunjić i Jelčić bili dobri poznanici i nitko nije mogao pretpostaviti da će se na kraju dogoditi jedna ovakva tragedija. Iako je istraga još u tijeku, iz MUP-a HNŽ-a su potvrdili da je Hunjić ubijen pucnjem u glavu i da se radi na vještačenju pištolja s kojim je počinjeno ubojstvo.

Nevjerica i šok

Za ubijenog Hunjića njegove radne kolege su se složile da je bio dobar radnik u svom poslu taksista i zato mnogi ne mogu vjerovati da je na ovakav način okončao svoj život. S druge strane, mnogi se također ne mogu načuditi što je nagnalo Jakova Jelčića na počinjenje ovoga kaznenog djela.

“Često smo ga viđali ispred crkve i u razgovoru s građanima i samim svećenicima, ali, eto, očito samo on zna prave razloge koji su ga natjerali da ovo učini. Jesu li u pitanju obiteljski problemi ili nešto drugo, sada je, nažalost, sve kasno jer se dogodila ova tragedija.” - govori nam jedan od stanara zgrade u blizini čapljinske crkve svetog Franje Asiškog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije