pobjegao iz suda u Banjoj Luci

Hrvatska policija otkrila zašto nije uhićen bjegunac iz BiH osuđen za zlostavljanje djece

policija rh
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.11.2023.
u 20:06

Prošloga tjedna u Zagrebu je lociran Ivica M., osuđen za zlostavljanje djece koji je pobjegao iz Osnovnog suda u Banjoj Luci. Informaciju o pronalasku Miškovića je potvrdila i zagrebačka policija za 24sata i pritom otkrila zašto nije i uhićen. 

Radi se o muškarcu koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog napastvovanja devetogodišnje unuke.

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banjaluci, a tada je pobjegao iz zemlje te je naposljetku uhićen u Njemačkoj. Mišković je i hrvatski državljanin, objavili su, a policija je objasnila kako nije bilo osnova za njegovo daljnje zadržavanje. 

Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije - objavili su.

- S obzirom na to da navedeni uvjet u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavijest o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela - dodali su. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije