Bijeg od pravde

Hladnokrvno ubila supružnike u Srbiji i uživa slobodu u Bosni

15.02.2016.
u 07:00

Državljanka BiH Magdalena Balać (35) zvana Lena već godinama izmiče pravdi i još je izvan dometa pravosuđa, kažu u MUP-u Srbije.

Još početkom travnja 2008. u Okružnom sudu u Nišu osuđena je na 35 godina zbog ubojstva iz koristoljublja trgovca rabljenim automobilima Bratislava Manojlovića (42) i njegove supruge Gorice Stanković (40) iz Aleksinca. Magdalena je, prema presudi izrečenoj u njezinoj odsutnosti, 20. lipnja 2005. hladnokrvno ušla u dom Manojlovića u Čegarskoj ulici. Likvidirala je Bratislava, a s četiri metka teško ranila njegovu suprugu, koja je preminula nekoliko dana kasnije. Ranjena Gorica je uspjela policiji reći tko je pucao na njih.

- Bratislav je usmrćen hicem u glavu, u svojoj kući u večernjim satima, u dnevnoj sobi pred uključenim TV-om.

Nađen je u sjedećem položaju s ispruženim nogama, glave spuštene na lijevo rame i s ranom od metka na desnoj sljepoočnici. Gorica je bila teško ranjena, a ubojica se, misleći da je odmah dobro obavila “posao”, dala u bijeg, podsjećaju iz MUP-a, koji je za Magdalenom Balać raspisao međunarodnu tjeralicu, po kojoj je u siječnju 2008. i uhićena u Bosanskom Šamcu, ali se pozvala na državljanstvo Bosne i Hercegovine, tako da je nisu bili u mogućnosti izručiti Srbiji.

Inače, za ovaj zločin u Aleksincu, nepravomoćnom presudom na 35 godina osuđen je i Danijel D. (33) zbog poticanja na ubojstvo, dok je zbog prikrivanja Radi D. (23) izrečena kazna od tri, a njegovoj djevojci Mariji B. (22) od dvije godine, a Dejan D. (29) je osuđen na pet godina zbog prethodnog bacanja dvije bombe na kuću Manojlovića.

Kako je na suđenju utvrđeno, Danijel D. je Manojloviću dugovao 13.000 eura za kupljeni automobil.

Danijelu je stavljeno i na teret da je bio u kući u trenutku dok je Magdalena pucala na supružnike i da je nakon toga demontirao videonadzor sa snimkom na kojoj se vide i dao ga Radi D. i Mariji B., koji su je uništili. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije