Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću određen jednomjesečni pritvor

04. prosinca 2021. u 08:27 1 komentara 173 prikaza

Županijski sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Za ostale četiri osobe koje se sumnjiče za kaznene radnje pri privatizaciji "Zenicatransa" pritvor nije određen te će se braniti sa slobode. Njima su određene mjere zabrane.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u razdoblju od početka 2017. godine do 21. prosinca 2020. godine poduzimali nezakonite radnje s ciljem umanjenja imovine Društva JKP "Zenicatrans – prevoz putnika" d.d. Zenica u vrijednosti autobusne stanice te njenog prenošenja po osnovu nepostojećeg duga Društva prema Gradu Zenici u vlasništvo Grada, s ciljem prouzročenja stečaja nad društvom te istovremeno s ciljem oštećenja povjerilaca i onemogućavanja Porezne uprave FBiH kao najvećeg povjeritelja Društva, da naplati svoja dospjela potraživanja prema poreznom obvezniku, piše Klix.ba. 

Mjera pritvora bile su tražene za osumnjičene inicijala K. F., D. V., B. K. A, H. B., M. A. i O. Z., dok je prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen za osobe inicijala K. A., O. M., M. E. i K. A.

Tužiteljstvo je tražilo pritvor jer se sumnja da bi osumnjičeni boravkom na slobodi utjecali na svjedoke i druge suizvršitelje.

Podsjetimo, u operativnoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) je nakon pretresa 11 objekata na području Zenice uhićeno 11 osoba, a izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal. Među njima je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.