BJEŽALI OD POLICIJE

FOTO/VIDEO Snimke divljanja krijumčara na granici: Državljanin BiH skoro pregazio policajku, drugi probio ogradu

27.02.2024.
u 17:20

Večernji list došao je u posjed snimke dva odvojena incidenta koja su se dogodila tijekom noći 3. veljače, kada su krijumčari bježali od policije preko granice

Jedna policajka skoro je bila pregažena u naletu kombija kojim je upravljao mladić (19) iz BiH na graničnom prijelazu, a Večernji list sada je došao i u posjed snimke cijelog incidenta. Inače, radi se o slučaju o kojem je karlovačka policija izvijestila još ranije, a dogodio se u noćnim satima 3. veljače. 

- 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin je upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na graničnom prijelazu Cetingrad ušao u Republiku Hrvatsku. Tom prilikom je na graničnom prijelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu  izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen - objavila je ranije policija.

 

 

Sada je objavljena i snimka koja pokazuje što se točno dogodilo te večeri kada je krijumčar migranata kombijem projurio kroz granicu. Uz to, objavljena je i snimka drugog krijumčara kojeg nije spriječila niti ograda koju je probio te nastavio svoje kretanje prema unutrašnjosti Hrvatske, i to sve iste večeri. 

 

 

Inače, ovi slučajevi dogodili su se iste večeri kada je policija zaustavila još druga dva krijumčara migranata. Jedan 19-godišnjak iz Srbije zaustavljen je nešto ranije te večeri kod Općine Rakovica, kao i jedan 19-godišnji Belgijac kod Karlovca. 

Večernji list danas je i posjetio područje nekadašnjeg vojnog kompleksa u Dugom Dolu, na razmeđi općina Krnjak i Barilović u Karlovačkoj županiji, gdje je krajem prošle godine otvoren privremeni Centar za registraciju tražitelja međunarodne zaštite. Od tada je kroz njega prošlo 1100 migranata, a riječ je o kontejnerskom naselju udaljenom kilometrima od zadnjih kuća. Ovog utorka provjerili smo s terena kako sada izgledaju objekti koji su do nekada, budući da se nisu koristili od Domovinskog rata, bili zarasli u travu i korov.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?