Tragedija kod Travnika

Električnom ogradom štitio njivu od životinja pa usmrtio susjeda

02.09.2016.
u 09:14

Milorad Gudalo, 52-godišnjak koji se prije jednog desetljeća s teško bolesnim ocem i majkom iz izbjeglištva vratio u selo Donja Trebeuša kod Travnika, poginuo je, kako se smatra, još u ponedjeljak navečer, i to nesretnim slučajem prilikom udara električne energije. To je nalaz jučerašnje obdukcije koju je obavio sudski vještak Amir Spahić. Više od 30 sati od trenutka kobnog udara, u srijedu u 11.40 sati, tragičan slučaj je policiji prijavio Esad Šipčić, vlasnik njive oko koje je postavio strujni provodnik bez izolacije.

Inspektori smatraju da je vlasnik nestručnim postavljanjem zaštitne ograde ugrozio stanovnike i prouzročio smrt jednog od njih. Naime, kako kažu, umjesto da postavi uređaj koji pretvara struju s 220 u 12 ili 22 volta, čime bi se nepoželjnici samo “pecnuli” na dodir, on je uzeo običnu žicu i prikopčao je na električni napon iz kuće. Zbog toga je i priveden te osumnjičen da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Nad njim se trenutačno provodi kriminalistička obrada, a prijeti mu zatvorska kazna od jedne do 12 godina.

- Nesretni sumještanin je, prema svemu sudeći, dodirnuo provodnik pod naponom koji je vlasnik njive koji se bavi poljoprivredom postavio kako bi spriječio divlje svinje i medvjeda da upadaju na njegov posjed i uništavaju kukuruz. Međutim, umjesto divljih životinja, naišao je Gudalo koji je očito po mraku krenuo prečicom preko susjedove njive - navodi stanovnik ovog sela, objašnjavajući da je s jedne strane Šipčićeva posjeda rijeka Lašva, s druge željeznička pruga, a na suprotnoj strani magistralna cesta.

Kako smatra, Gudalo je vjerojatno išao iz Turbeta kući te je s magistralne ceste krenuo seoskim putem, valjda planirajući prema željezničkoj pruzi, a ne znajući da je Šipčić postavio električnu ogradu. Budući da su roditelji teško bolesni, tijelo nesretno stradalog Gudala su preuzeli njegov brat i nevjesta koji žive u Banjoj Luci.

- Gudalo se bavio raznim seoskim poslovima te tako prehranjivao sebe i roditelje. Radilo se o dobrom čovjeku. Baš šteta - navode mještani. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije