AKCIJA U MOSTARU

Dvoje reketiralo osuđenika, a sve htjeli svaliti na šefa KPZ-a Mostar

'bih...zenica...23.02.2012...zatvor u zenici, kazneno popravni zavod...ravnatelj romeo zelenika foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj vecernji list'
21.01.2014.
u 09:25

Neslužbeno, sve je počelo još u prošlu subotu kada je Š. Š. (1985.) iz Mostara prijavio FUP-u da zatvorenik Miran Voljevica iz Mostara, koji se nalazi na slobodnom vikendu, i Snježana Gaković iz Mostara traže od njega da im da 5000 KM da bi mu ‘sredili’ određene pogodnosti prilikom izdržavanja zatvorske kazne

Na području Mostara odvijala se po svim predviđanjima ‘spektakularna’ policijska akcija u kojoj je sudjelovalo više od 50 policajaca u civilu Federalne uprave policije, koji su na raspolaganju imali i policijski helikopter u stanju pripravnosti.

Sve za 5000 KM

Neslužbeno, sve je počelo još u prošlu subotu kada je Š. Š. (1985.) iz Mostara prijavio FUP-u da zatvorenik Miran Voljevica iz Mostara, koji se nalazi na slobodnom vikendu, i Snježana Gaković iz Mostara traže od njega da im da 5000 KM da bi mu ‘sredili’ određene pogodnosti prilikom izdržavanja zatvorske kazne. Š. Š. je navodno uskoro trebao biti upućen u mostarski zatvor na izdržavanje kazne. Ovo dvoje su mu rekli kako je novac namijenjen za ravnatelja KPZ Mostar Romea Zeleniku koji bi navodno trebao “srediti da ga nitko ne dira u zatvoru’’. Nakon zaprimljene prijave od Š. Š., pripadnici FUP-a su odmah reagirali, dobili nalog Tužiteljstva BiH za posebne istražne radnje i angažirali nemali broj policajaca na rasvjetljavanju ovog kaznenog dijela. Idućeg dana pripadnici FUP-a su označili novčanice u iznosu od 2500 KM i ozvučili Š. Š., te mu rekli kako “novac ne smije dati nikome osim osobno u ruke Romeu Zeleniki”. Istog dana u popodnevnim satima se u jednom mostarskom kafiću nalaze Š. Š. i Miran koji traži da mu preda novac što ovaj odbija i traži da on novac preda Zeleniki. Nakon kraće prepirke, Miran uzima novac od Š. Š. i rastaju se. Miran nakon toga odlazi u jedan tržni centar u Mostaru gdje ga u spektakularnoj akciji uhićuju pripadnici FUP-a u civilu.

“Borbena sprema”

Nakon toga su podnijeli prijavu za prijevaru protiv Mirana i Snježane kojima je zakonom za ovo kazneno djelo zapriječena novčana kazna ili zatvor do šest mjeseci. Naime, kako se spominje, Miran je nakon kraćeg “uvjeravanja” priznao da su on i Snježana htjeli reketirati Š. Š. jer su znali da ima novca, ali se nisu nadali da je ovaj to prijavio policiji. Također, policajci su nadzirali i Romea Zeleniku koji se taj dan uopće nije nalazio u Mostaru i kako je cijela akcija išla dalje sva priča im je bila sumnjivija.

Ravnatelj zatvora kaže kako je za slučaj doznao tek dva dana kasnije, kada su ga iz FUP-a izvijestili o akciji. Na kraju svega, rezultat ‘spektakularne akcije’ u kojoj je bilo angažirano na desetke policajaca i tehnike je prijava za prijevaru protiv dvije osobe. Vjerujemo kako se podizanje ‘borbene spreme’ na ovu razinu krije u činjenici da je u vezu sa slučajem doveden sadašnji ravnatelj zatvora kojega je FUP u posljednje vrijeme uzeo ‘na zub’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije