SUD BIH

Državni tužitelj potvrdio: Stigli novi dokazi protiv Keljmendija

14.01.2023.
u 20:35

Najnoviji dokaz odnosi se i na jednu osobu iz ove skupine, osumnjičenu za pokušaj ubojstva i ubojstvo, a kao “B” osoba se u pripremama spominje Anel Sejfo

Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, članovi narkoskupinu Elvisa Keljmendija, jučer su pušteni iz pritvora te su im određene mjere zabrane. Oni su u pritvorskoj jedinici zatvora u Vojkovićima proveli šest mjeseci te su morali, po sili zakona, biti pušteni, jer optužnica još nije podignuta, piše Avaz. 

Proširenje istrage

Sud BiH je djelimično usvojio prijedlog Tužiteljstva, te im je izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta (osumnjičenima se kretanje ograničava na općinu stanovanja), te obveznog povremenog javljanja državnom organu, zabranu putovanja i sastajanja sa određenim osobama.

Državni tužitelj Džermin Pašić je na jučerašnjem ročištu najavio proširenje istrage u ovom predmetu te rekao da su im, putem međunarodne pravne pomoći, dostavljeni ažurirani BIN kodovi Sky aplikacije za ovu skupinu. U sljedećem razdoblju moraju, osim detaljne analize, saslušavati svjedoke i druge pripadnike skupine.

Također je naglasio da su 5. siječnja ove godine dobili od MUP-a SŽ-a izvješće, zajedno s prilogom analize aplikacije Sky Ecc. Najnoviji dokaz odnosi se na jednu osobu iz ove skupine, osumnjičenu za pokušaj ubojstva i ubojstvo, a kao “B” osoba se u pripremama za ova kaznena djela pominje Anel Sejfović.

Osim toga, Tužiteljstvo ima i novu, ažuriranu kriptu protiv vođe grupe Elvisa Keljmendija, kao i dokaze protiv članova njegove skupine.

Zakoniti dokazi

Pašić je podsjetio na kompleksnost istrage u ovom i drugim predmetima koji se odnose na Sky aplikaciju i kriptirane telefone, te je, nakon komentara obrane, istaknuo kako već imaju sve odluke koje upućuju na zakonitost Sky dokaza.

- Dokazi su zakonito prikupljeni, prema naredbi sudova u Francuskoj, i dostavljeni su nam putem međunarodne pravne pomoći - kazao je Pašić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije