PODNESEN IZVJEŠTAJ

Državljanin Gane prevario firmu iz Teslića

13.04.2020.
u 12:16

Policija u Doboju podnijela je izvještaj protiv M.A., državljanina Republike Gane i Kraljevine Nizozemske, zbog osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo neovlašteni pristup zaštićenom računaru, računalnoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka i kazneno djelo računalna prijevara.

Za prijavljenog postoji osnovana sumnja da je početkom svibnja 2018. godine izvršio presretanje komunikacije između gospodarskog društva iz Teslića i gospodarskog društva iz Republike Italije.

Umjesto računa gospodarskog  društva iz Teslića, osoba inicijala M.A. je uniijela broj svog žiro-računa na fakturi za plaćanje, na koji je gospodarsko društvo iz Italije izvršilo isplatu novca.

Na navedeni način M.A. je za sebe ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 56.000 KM, a za taj iznos je oštećeno gospoarsko društvo iz Teslića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije