kaznena prijava

Državljanin BiH oštetio proračun Crne Gore za gotovo 200.000 eura

02.03.2020.
u 18:21

Pripadnici nikšićke i podgoričke policije podnijeli su, u dva odvojena postupka, kaznene prijave protiv dvije osobe i poduzeća zbog sumnje da su državni proračun oštetili za 425.580 eura. 

Iz crnogorske Uprave policije priopćeno je da je nikšićka policija podnijela kaznenu prijavu protiv poduzeća "Doksat" i odgovorne osobe M.T. (66) zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju u produženom trajanju.

- M. T. je, na osnovu poslovnih odnosa "Doksata" s više građevinskih tvrtki iz Nikšića, od siječnja do lipnja 2017. godine podigao gotovinska sredstva na ime materijalnih troškova, od čega nije uplatio 53.420 eura poreza na dodanu vrijednost (PDV), kao ni iznos od 176.260 eura koji se odnosi na neplaćeni porez na dohodak fizičkih osoba i doprinose - navodi se u priopćenju, prenosi Avaz. 

Sumnja se da su M. T. i "Doksat" nanijeli štetu državnom proračunu od 229.680 eura.

Pripadnici podgoričke policije podnijeli su i kaznenu prijavu protiv državljanina BiH M. J. (28) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja službene isprave. M. J. je osumnjičen da je nanio štetu proračunu od 195.900 eura.

- M. J. je kao osnivač i izvršni direktor jedne tvrtke iz Podgorice ovjerio i potpisao izjavu u kojoj je naveo da su izmirene sve obveze koje je ta tvrtka imala prema povjeriteljima, zaposlenima i Poreznoj upravi, iako je znao da su podaci u izjavi neistiniti - navodi se u priopćenju.

Tu izjavu je zatim uporabio kao pravu i istinitu prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije