DZ Livno

Dežurni tužitelj: Liječnici nisu krivi za smrt 20-godišnje Livanjke

dom zdravlja
12.02.2016.
u 16:28

Dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Livnu Darko Božić kazao je u izjavi za Fenu kako je isključena mogućnost liječničke pogreške nad preminulom 20-godišnjom K.P. iz Podgradine kod Livna.

Ovu informaciju je tužitelj prenio zbog glasina koje su počele kružiti Livnom kako je odgovornost za smrt 20-godišnje djevojke na liječnicima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Livnu.

Što je izazvalo smrt djevojke koja je kasno sinoć oko 23.30 sati radi pružanja liječničke pomoći došla na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno gdje je ubrzo i preminula, po riječima tužitelja, znat će se po završetku obdukcije koja je još u tijeku u mrtvačnici Županijske bolnice u Livnu.

Prema priopćenju MUP-a Hercegbosanske županije, tijekom ukazivanja liječničke pomoći oko 23:40 sati došlo je do zdravstvenih komplikacija što je imalo za posljedicu da je dvadesetogodišnjakinja  preminula u prostorijama spomenute zdravstvene ustanove.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, nakon čega je tijelo preminule prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak kazao je kako postoji mogućnost da, osim obdukcije, budu provedena i određena vještačenja s tim da policija već provodi istragu vezano za zdravstveno stanje u kojem je stigla preminula, te poduzete aktivnosti dežurnih liječnika Doma zdravlja Livno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije